Disney Art Academy

Av i i Recensioner, 3 Mer

Disney Art Academy

Längtar du efter att jobba på Walt Disney Animation Studios? Då är det bästa att du lär dig rita och måla Disneyfigurer.

Olaf, Vemod, Mike, Snövit samt Piff och Puff. Vad har de gemensamt? Jo, du får lära dig måla dem i Disney Art Academy. Allt börjar på en exotisk plats med en vacker sandstrand. Här har professor Ian en konstskola där du börjat. Ditt första uppdrag blir att måla Musse eller Mimmi Pigg. Grabba din pekpenna och börja måla på pekskärmen. Nu börjar din träning i grunderna att måla Disneyfigurer. Du börjar med huvudet och öronen. Till din hjälp har du konturer att följa. Det underlättar för dig. Dessa lysdukar var ett viktigt hjälpmedel när Disney skapade sina tecknade filmer. Därefter målar du ögon, mun, tunga, rosett på Mimmi och ögonfransar.

Inför varje steg får du noggranna instruktioner och till och med en video. Professor Ian förklarar varför man målar och ritar som man gör. Han förklarar även hur man skapar olika känslor. Vad är det som gör att en figur ser glad ut? Eller ledsen? Professorn går också igenom grunderna i porträttmålning innan det är dags för nästa steg. Därefter lär du dig att måla former, skurkar, djur och actionposer innan man slutligen kommer in på 3D-tekniker.

Olika tekniker innebär givetvis även olika verktyg. Du får lära dig penslar, markörer, bläckpennor, sprayburkar med mera. När ska du använda vilken typ av målar- eller ritteknik? Vilken tjocklek på pensel ska användas? Hur använder man penslar som ger olika tjocka linjer beroende på hur de används? Du får dessutom en inblick i hur lysdukar med konturer eller rutmönster underlättar målningen.

När du tycker att du behärskar de olika teknikerna finns även ett antal frimålningar där professorn inte hjälper dig utan du får måla för egen maskin. Frimålningarna låses upp allt eftersom du klarar av lektionerna. Det innebär att du får möjlighet att öva på de tekniker du nyss lärt dig. Dina slutliga alster sparas på ditt SD-kort och du kan även dela med dig av dem till kompisar eller posta dem online på Miiverse. Om du sparar dina alster som ett foto på din 3DS så kan du även importera dem till din dator och varför inte skriva ut dem? Är du inte nöjd med målningarna? Då går det även bra att ändra dem i efterhand.
Disney Art Academy är pedagogiskt upplagt och teknik efter teknik introduceras på ett lättfattligt sätt. Det enda aber är att spelet är på engelska. Det är givetvis inte det bästa för de yngre barnen. Spelet kan verkligen vara lockande för barn och att det då inte översatts till svenska är svagt. Allt ritande sker med pekpennan och det är riktigt bra utfört. Det är lätt att rita och tack vare att man kan zooma in och ut är det även lätt att rita fina detaljer.

Jag gillar Disney Art Academy men, jag skriver än en gång, spelet är inte på svenska. Dessutom känns det lite magert. Det hade varit bra med fler än de 80 målningarna. Fast, å andra sidan får man lära sig mycket på ett lättfattligt sätt.

Det Bra

  • Pedagogiskt
  • Många tekniker
  • Lätta att måla

Det Dåliga

  • Engelska
  • Kunde ha funnits fler målningar
7

Skriven av: Linda Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi