Disney: Tsum Tsum Festival

Av i i Recensioner, 3 Mer

Disney: Tsum Tsum Festival

De små gosedjuren Tsum Tsum med Disneyfigurer har fått sitt eget Nintendo Switch-spel, Tsum Tsum Festival.

Känner du till Tsum Tsum? Det är gosedjur av samlarkaraktär som inte är speciellt stora. Det finns säkert många föräldrar som inte gillar dem då samlarföremål har en tendens att skapa tjatiga barn. Figurerna har bönform och består helt och hållet av figurer från Disneys värld. Nu har Tsum Tsum fått ett spel på Nintendo Switch. Alla Tsum Tsums liknar i spelet små hamstrar förklädda till Disneyfigurer.

Tsum Tsum Festival är ett partyspel med tio plus ett minispel. Det lät kanske lite konstigt men så här är det. Tio av spelen har samma utformning i form av hur de spelas för en eller flera spelare. De kan också spelas i en följd i en festivalturné (Festival Tour). Du kan spela dem ensam, med eller utan datormotståndare, online eller lokalt.

Det elfte spelet, Tsum Tsum Puzzle, hänger lite vid sidan av. Det är ett mobilspel som återupplivats. Det spelas alltid handhållet i porträttform som om man håller i en mobil. De andra spelen kan inte spelas handhållet. Det innebär att om du spelar dockat framför teven så måste du ta ur konsolen ur dockan för att spela Tsum Tsum Puzzle och sedan sätta tillbaka den igen när du vill spela övriga spel. Bökigt värre.

Tsum Tsum Puzzle går ut på att man ska sammanfoga tre eller fler Tsum Tsums i rad. Lite likt Candy Crush Saga fast ändå inte. Tsum Tsum Puzzle är det minispel i Tsum Tsum Festival som håller längst. Jag tröttnade inte lika fort på det som övriga minispel.

Det känns som om Tsum Tsum Puzzle fått lite extra kärlek av utvecklarna. Som om det varit deras favoritspel. Bland annat märks det genom att det finns ett spelliknande läge kallat Bingo. Det bygger helt och hållet på att man uppnår olika mål i Tsum Tsum Puzzle.

Bland övriga tio minispel finns många som jag tröttnade på i princip direkt. Det kändes stundtals som om man skapat ett spel som var till för att sälja gosedjuren. Inte för att skapa ett spel som står på egna ben. Att Tsum Tsum Festival kostar 450 kr i dagsläget är också otroligt sniket. Spelet är definitivt inte värt så mycket.

Det fanns dock några minispel som jag gillade. Det roligaste var utan tvekan Tsum Curling. Det är standard curling där man som en twist lagt till specialstenar såsom en magnet som drar till sig övriga stenar från laget i fråga. En annan är en tekanna som lägger ett molntäcke över spelplanen. En annan favorit var Bubble Hockey, en variant av Air Hockey. Även den har specialpuckar som gör livet roligare för den som spelar.

Disney: Tsum Tsum Festival slår definitivt inte Mario Party. Det räcker inte med att spelet har en mysig stämning utan vill du ha ett Partyspel till Nintendo Switch så är det Mario Party som gäller. Tsum Tsum Festival är ojämnt och jag tröttnade fort på de flesta minispelen. Spelet är inte värt de hutlösa 450 kr det kostar idag.

Det Bra

  • Mysig stämning
  • Tsum Tsum är gulliga

Det Dåliga

  • Dyrt
  • Enformigt
  • Jag tröttnade fort på många av minispelen
  • Måste byta spelformat från tv till bärbart när man spelar ett spel
5

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi