Driveclub Bikes

Av i i Recensioner, 2 Mer

Drivclub Bikes

Efter en turbulent start med Driveclub från skaparna Evolution Studios så är de tillbaka med ensamstående expansionen Driveclub Bikes. Har de lyckats ordnat upp problem sedan releasen 2014?

De flesta problem är borta nu även om en del kvarstår. I Driveclub Bikes erbjuds ett extremt sinne för fart och adrenalinfyllt körande i tajta kurvor med 12 motorcyklar. Jag har nog aldrig tidigare i ett racingspel fått erfara ett sådant extremt tunnelseende som jag upplevde i Driveclub Bikes.

Driveclub Bikes är ett spel med en hög inlärningskurva, så har du inte tålamod att köra samma bana om och om igen bara för att lära dig hur du ska ta just den där kurvan perfekt i en hög fart så kanske det inte är en titel för dig. Spelet erbjuder nämligen inte en mjukstart som Forza-serien när det kommer till svårighetsgrader och hjälpmedel till dig som spelare. Men trots detta så lyser det som starkast med sin fartkänsla och de utomordentligt snygga banorna, framförallt under kraftigt regn.

Tour-läget, som jag la ner mest tid på under mitt spelande, erbjuder dig många timmar innan du lyckats hundra procent med den. Tour-läget har ett udda upplägg som oftast inte handlar om att hamna på första plats. Istället ska du som spelare klara av diverse olika utmaningar som kan vara allt ifrån att nå topp fem till att klara ett visst parti på banan felfritt.

Sen erbjuds du även multiplayern som jag har haft stora problem kring då jag aldrig lyckats koppla upp mig mot deras serverar utan bara får texten ”This content is temporarily unavailable” eller ”Waiting for servers please wait” i en evighet. Så nog har de fortfarande problem på den fronten. Tyvärr kan jag därför inte säga så mycket om det och vad som erbjuds.

Om multiplayer i racingspel trots allt inte är något för dig så erbjuds även singelevents på valfri bana med tillhörande modes: Race, Time trail, Sprint och till sist det spelläget jag avskydde ”Skill game”. Där ska du köra igenom olika sektioner som är färgkoordinerade. Rött – köra på framhjulet. Grönt – köra på bakhjulet. Gult – köra i höghastighet. Låter bättre i teorin än i praktiken kan jag lova.

Erbjuds något mer utöver detta? Jodå, det finns även Solo challenges, Community challenges och du kan skapa egna i Create. Skulle du inte vilja köra något utav dessa så erbjuder Evolution Studios sina egenskapade också.

I slutändan så är Driveclub Bikes trots sina brister ett bra spel i sin kärna på grund av sitt långa karriärläge och känslan för fart som fått mig att fortsätta att lägga ner timmar på det.

Det Bra

  • Farten
  • Grafiken
  • Karriärläget
  • Skillnaden mot bilarna

Det Dåliga

  • Kan ibland bli monotont
  • Bristen på svårighetsgrader och hjälpmedel
  • Skill mode
  • Animationerna i tredjeperson kan vara lite stela
7

Skriven av: Toni Thörnqvist

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi