Epos H6 Pro Open

Av i i , 9 Mer

Epos H6 Pro Open

Öppna eller slutna kåpor? Det kan du själv välja hos Epos H6 Pro. Vi har testat den öppna modellen.

Kort sett kan hörlurars kåpor indelas i två typer – öppna och slutna. Jag har testat den öppna versionen av H6 Pro. En öppen kåpa släpper in mer ljud utifrån än en sluten. Det innebär att man hör omgivningen bättre. Slutna hörlurar ger bättre isolering mot störande ljud. Vad som är bäst för musik och gaming är givetvis personligt men en riktlinje kan vara att slutna kåpor passar bra för exempelvis LAN-partyn och på offentliga platser såsom i trafiken. Personligen tycker jag att öppna kåpor ger mer rymd åt ljudet och ett mer naturtroget ljud. Dessutom svettas man mindre. De passar utmärkt hemma. Men jag är kluven då jag gillar bas och basen är bättre hos slutna kåpor.

Jag gillar designen hos H6 Pro. Den är ganska enkel och robust. Headsetet är inte för dig som vill ha ett flashigt headset. Det saknar exempelvis belysning. Bygeln är väl vadderad och vilar skönt mot huvudet. Trycket mot sidorna är lagom vilket gör att headsetet går att använda under längre spelsessioner. Allt som allt tycker jag att komforten är bra.

Kåporna är ovala med mjuka, tygförsedda, kuddar. De är inte lika lätta att rengöra som de med konstläder. Å andra sidan svettas man mindre om kuddarna är av tyg. Kuddarna är hyfsat djupa och stora vilket gör att de passar de flesta örontyper. På den öppna modellen som jag testat finns, på utsidan av kåporna, ett galler som släpper igenom ljud. På höger kåpas utsida finns ett stort, platt volymreglage medan sladden och mikrofonen har placerats på den vänstra.

H6 Pro är inte trådlös utan ansluts till ljudkällan via en 3,5 mm ljudplugg. Headsetet använder dock ingen standardsladd utan den har en 2,5 mm anslutning till headsetet. Därför kan man inte använda en standardutbytessladd. Det medföljer två sladdar. En med en kontakt för såväl audio som mikrofon och en med två separata kontakter vilket många stationära datorer har.

Jag kan inte säga något om ljudet hos H6 Pro Closed eftersom jag enbart testat H6 Pro Open. Ljudet hos H6 Pro Open är luftigt, nyanserat och balanserat över hela registret. Även basen är väl balanserad fast personligen gillar jag lite extra bas och hade gärna sett en bättre sådan. Det kan man emellertid inte förvänta sig hos ett öppet headset. Utan att ha testat den slutna modellen tror jag att denna hade varit något bättre för intensiva, bastunga spel.

Mikrofonen håller god klass med tydligt ljud. Den filtrerar bort bakgrundsljud, exempelvis tangentbordsljud, bra. Mikrofonen sitter på vänster kåpa. Den kan fällas upp när den inte används varvid mikrofonen stängs av. Dessutom kan den enkelt tas av om man vill använda H6 Pro som hörlurar. Fästet är lite originellt då mikrofonen hålls på plats av en magnet.

Denna recension haltar lite då jag inte kunnat jämföra den öppna med den slutna versionen av Epos H6 Pro. Den öppna versionen har ett behagligt ljud med stor rymd och den är komfortabel. Om du är osäker på om öppna eller slutna kåpor är bäst för dig tycker jag att du ska testa båda modellerna före köp.

 

Det Bra

  • Behagligt, naturtroget ljud
  • Bra komfort
  • Bra mikrofon
  • Finns både som öppen och sluten modell

Det Dåliga

  • Inte trådlös
  • De öppna kåporna begränsar basen något
8

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...