Farming Simulator 17

Av i i Recensioner, 5 Mer

Ploga, så och skörda är i slutändan vad Farming Simulator 17 är, ett spel för dig som har bonde som drömyrke.

Det innebär att det lätt kan bli lite monotont efter ett tag, eftersom det görs på samma sätt. Boskap och skogsbruket är nog det som bidrar till att det bryter de lätt enformiga momenten i spelet, men för att få det så måste du först ha råd med dem eftersom du inte har tillgång till det i början utan måste införskaffa maskiner och annat till just det du specifikt vill syssla med på din gård.

farming_simulator_17_05

Även om det kan kännas monotont och enformigt ibland så är Farming Simulator 17 ett väldigt avslappnande spel där man kan sätta igång Spotify eller en podcast att lyssna på i bakgrunden, eller bara lyssna på en av de många radiostationerna i spelet som kanske inte är något att hänga i granen. Sedan får man ju komma ihåg att det är en simulering av jordbruksarbetet och att sätta minus för något som i verkliga livet även där är enformigt går inte direkt att göra, även om vissa saker görs på samma sätt. Farming Simulator 17 är en väldigt bra och detaljrik simuleringt av jordbruket även om den riktar sig till en väldigt nischad målgrupp.

Man kan skräddarsy sin upplevelse genom att bestämma hur mycket simulation det ska vara när det kommer till sin ekonomi och farmandet och med modsupport så är det enkelt att få det precis som du vill ha det, speciellt om du tröttnar på det två kartor att spela på efter ett tag och du vill ha något nytt.

Det finns mycket att lära sig och det finns ett par övningar som lär dig baserna i spelet, men det finns vissa saker som inte tas upp som man kanske hade behövt för de som är nya inom spelets genre eller jordbruk över lag. Spelet är väldigt tidskrävande och man måste ha stor koll på sin ekonomi och hur den används för att få det att gå runt. Dina pengar har även en tendens att rinna iväg ifall du väljer att spela själv då man har valet att kunna anställa datorstyrda hjälpredor på sin gård som kommer kosta en hel del till en början. Sen har du även dina banklån, lån för maskiner och annan utrustning som är ett måste om du vill få in en stabil inkomst. Efter en stunds spelande började jag även lägga märke till hur mycket information och ekonomi som du bör försöka att ha koll på, som till exempel vilka ställen köper din grödor för bästa pris och hur har marknaden rört sig gällande behovet av grödor och boskap.

farming_simulator_17_04

Farming Simulator 17 har även ett flerspelarläge där man kan hoppa in I någon annans gård eller skapa en egen, men att bli accepterad att gå med i någon annans spel är svårt och de flesta pratar inte engelska eller kommunicerar inte med varandra vilket kan göra det väldigt rörigt på farmen. Det kan även förekomma fördröjningar vilket påverkar ens körande. Men däremot om du spelar ihop med en vän kan jag föreställa mig att det kan vara riktigt underhållande.

Grafiken i spelet är duglig och har många små detaljer som gör det mer realistiskt men växtligheten i spelet har en tendens att flimra till när man rör på kameran, vilket kan vara lite jobbigt för ögonen ibland. Styrningen på vissa fordon kan också ibland vara lite konstig och kännas udda framförallt jeepen och lite snabbare fordon än t.ex. en slö traktor.

Farming Simulator 17 är i slutändan ett avslappnande spel som jag rekommenderar att spela ihop med en vän eller fler. Och är riktigt glad att se fler spel med modsupport på konsoler.

Det Bra

  • -

Det Dåliga

  • -
7

Skriven av: Toni Thörnqvist

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi