Ferrari Challenge: Trofeo Pirelli

Av i i Recensioner, 2 Mer

Ferrari Challenge: Trofeo Pirelli

Ferrari-fantaster kan känna sig frälsta, ett bilspel med endast Ferraribilar har anlänt till allas vår PS3 med allt vad en Ferrariälskare kan tänkas önska.

Att finna de första och bäst passande orden till Ferrari Challenge för Playstation 3 är sannerligen ingen lätt uppgift. Spelet har sina bra och dåliga sidor, men dessvärre väger de dåliga sidorna över. Att ett racingspel till Playstation 3 i simulatorform kan se så grådassigt ut som Ferrari Challenge gör är oroväckande i sig, men att det samtidigt är så förbarmat stelt gör inte saken bättre. Det enda som vid första anblick får spelet att skina är just Ferrari-bilarna, vilket inte heller är särskilt förvånande då det lär vara den största anledningen till att folk köper spelet.

Men efter att ha skalat bort det yttre och väl satt sig in i spelet så märker man genast att spelet har en liten gnutta finslipning bakom sig. Kontrollen är fullt fungerande och har inga större fel och brister, inte så länge man tycker att Forza Motorsports har ett skapligt styrsystem i alla fall. De båda spelen är nämligen väldigt snarlika i styrsättet.

Utöver kontroll och utseende så har spelet dock inte lika mycket att bjuda på rent underhållningsmässigt, inte mer än att få njuta av en Ferraris härliga morrande under loppen. Singleplayerdelen består av Arcade, Challenge och några andra tråkiga valmöjligheter som inte är ett dugg motiverande. Spelet saknar dragningskraft och förlorar därmed sin mening. Man kan dock spela två om man känner för det, men det är inte heller så kul om man inte har tagit sig igenom delar av enspelarläget. Upp till 16 kan tävla online eller över nätverk.

Som tur väl är vägs dock detta upp med en hel del underhållande musik som i alla fall håller det magiska mått som jag skulle vilja kalla för dagens standard. Musiken infinner sig överallt och tillåter en att njuta något mer än vanligt under spelets alla tävlingar. Detta till skillnad från det enda spel jag kan tänka mig jämföra med, Forza Motorsports, som saknar musik under loppen.

Dock saknar Ferrari Challenge något annat som Forza hade gott om, dvs. alla de där andra bilmärkena som de stoltserade med. Istället har spelet bara Ferraribilar (vilket i och för sig inte borde innebära något problem) som tyvärr tråkar ut en i längden. Att inte få någon omväxling tar tyvärr kål på all den glädje som ett spel bör innebära.

Allt som allt innehåller Ferrari Challenge tyvärr en hel del skavanker som man som spelare inte vill ha där när man betalar fullt pris för ett spel. Men det har även lite av det som gör ett spel fullt spelbart och möjligt att glädjas åt. I det stora hela skulle jag inte rekommendera detta bilspel om man inte är en riktig Ferrarifantast, men om man älskar bilspel och har tagit sig igenom alla andra bilspel som Playstation 3:s spelbibliotek har att erbjuda så kan det vara värt att ta en titt på.

Det Bra

  • Musiken
  • Kontrollen

Det Dåliga

  • Enformigt
  • Dåligt med valmöjligheter
  • Grått och stelt
6

Skriven av: Sannie Jönsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...