Fracter

Av i i Recensioner, 3 Mer

Fracter

Ljuset är ständigt närvarande i Fracter, likaså mörkret. Det gäller att utnyttja ljuset på rätt sätt för att ta sig fram i spelet.

Du är en tjej som kommit in i någon form av grottliknande husstruktur. Hennes styrka är ljuset och rädslan är mörkret och dess varelser. Med hjälp av en ljusboll på huvudet ser hon till att hela tiden ha ljuset med sig. Varelserna är dock inte rädda för ljuset utan det gäller att ta sig förbi dem. Ofta går det att smyga (stealth).

Det huvudsakliga spelmomentet ligger i att lösa problem i form av pussel som involverar ljusstrålar. Det gäller att rikta ljuset mot små kuber och ofta använda speglar. Senare i spelet tillkommer andra spelelement. När ljusstrålarna väl riktats rätt öppnas ofta någon form av väg framåt eller någon brytare.

Fracter är helt i svartvitt. Grafiken är stämningsfull och främlingarna gör atmosfären nästan lite ruggig. Ljuset ger upphov till skuggor på ett stämningsfullt sätt. Överlag fungerar grafiken tillsammans med musik och de sparsmakade ljudeffekterna bra.

En sak som däremot inte fungerar bra är styrningen via en handkontroll. Den suger totalt då tjejen helt plötsligt går ett annat håll eller det inte går att aktivera och rotera ljuskällor. Styrningen med tangentbord och mus fungerar betydligt bättre. Musen används till att interagera med olika saker i pusslen och den hade kunnat fungera bättre.

Fracter är ett ganska kort spel (sju korta nivåer) med inte speciellt svår pussellösning. Spelet är mysigt i sin näst intill småruggiga stämning.

Det Bra

  • Stämningen
  • Grafiken
  • Fungerar okej med mus och tangentbord
  • Rogivande pussel

Det Dåliga

  • Usel handkontroll
  • Inget omspelsvärde
  • Pusslen kan uppfattas väl enkla
6

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi