Frogger 3D

Av i i Recensioner, 3 Mer

Frogger 3D

Då var det dags för ett klassikt spel att äntra Nintendo 3DS tredimensionella universum. Det är en uppdaterad version av arkadspelet Frogger som fått nytt liv.

Konamis arkadspel Frogger såg dagens ljus redan 1981. Sedan dess har spelet getts ut till en mängd olika spelformat. Bland annat till olika datorer och som spel över Internet. Nu har en ny version med tredimensionell grafik landat i min brevlåda. Det är på Nintendos bärbara spelmaskin 3DS som en extra dimension lagts till spelandet. Frågan är om det innebär ett bättre spel än originalet.

Frogger 3D inleds med att man får spela en snutt från originalspelet som ett slags förspel till spelandet. Här är grafik och ljud troget det från arkadmaskinernas era. Tyvärr så är detta bara en introduktion och inte något fast spelläge vilket jag finner mycket besynnerligt.

Spelandet går ut på att man ska guida en groda över hårt trafikerade vägar eller banor med andra hinder. Givetvis får man inte träffa någon bil eller annat hinder. På en bana hoppar man exempelvis förbi sushimat på en restaurang. Banorna är faktiskt ganska variationsrika och det är inte helt lätt att ta sig levande förbi alla hinder. Bland annat kan den lille grodan ta kontrollen över större grodor och med hjälp av dessa krossa vissa hinder. Trots variationen så tröttnade jag ganska fort på spelet.

Kameran är spelets stora aber då denna är fast och då man inte kan titta runt på banorna och på så sätt på ett enkelt kunna planera hur man ska hoppa. Ofta är nämligen inzoomningen lite väl tilltagen vilket gör att man inte får någon bra överblick. Det finns visserligen en översiktskarta, men den är inte tillräckligt detaljerad. På vissa banor är kameran placerad från sidan vilket gör att man inte ser alla hinder utan stundtals måste treva sig fram nästan som i mörker.

Utöver huvudspelläget finns ett annat spelläge som kallas Forever Crossing. Som du kanske förstår av namnet gäller det att korsa så många vägar och undvika så många hinder som möjligt. Detta är faktiskt det roligaste spelläget i Frogger 3D. Grafiken och ljudet påminner här om gamla tiders arkadmaskiner.

Genom att samla mynt kan man dessutom låsa upp ytterligare spellägen, men det kräver väldigt många mynt vilket gör att det dröjer lång tid innan dessa spellägen kan låsas upp. Sedan kan man även spela upp till fyra spelare i ett flerspelarläge. Det krävs att varje spelare har var sitt exemplar av spelet. Därför har jag inte kunnat testa detta spelläge. Det finns tyvärr inga möjligheter att spela över internet.

Jag är inte speciellt förtjust i Frogger 3D. Förutom att kameran var jobbig så var det ovanligt ofta som jag såg dubbelt vilket gjorde att jag stängde av 3D-grafiken efter en stunds spelande. Med andra ord, jag kan inte rekommendera er att köpa Frogger 3D.

Det Bra

  • Ganska variationsrika banor
  • Forever Crossing

Det Dåliga

  • Originalspelet Frogger finns inte som ett spelläge
  • Kameran
  • Inget spel över internet
  • Lätt att se dubbelt
4

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi