Fruit Attacks VR

Av i i Recensioner, 6 Mer

Fruit Attacks VR

Frukterna anfaller och SATI-robotarna utgör försvaret. Varje robot har sin egen egenskap. Vad sägs exempelvis om att skjuta i båge?

Jag vet inte varför frukter är så farliga. Fruit Attacks VR är nämligen inte det första spelet med invaderande frukter. Spelet är koreanska Nanali Studios första virtual reality-spel och med det har de lyckats skapa en riktigt hektisk spelupplevelse med vapen som känns unika..

Du befinner dig mitt i de utomjordiska frukternas invasion och till din hjälp har du tre robotar, alla med olika skjutvapen. Vapnen har dock en sak gemensamt. Robotarna är någon form av högtalare och de sänder ut ljudvågor som är effektiva vapen.

Den runde, bolliknande SATI:n har det vapen som är svårast att kontrollera. Denne skjuter iväg ett skott som förstör alla eventuella frukter i dess väg. Perfekt om det kommer många frukter i en rad. Men vad gör man om frukterna inte kommer i en rak linje? Jo, man skjuter i en bågformad skottlinje – givetvis. Det var (initialt) ganska svårt eftersom man måste använda båda kontrollerna för att bilda bågen samtidigt som frukterna rör sig mot dig. Övriga robotars vapen är mycket lätta att styra.

Den långe, röde SATI:n skjuter ljudvågor som om den vore en kulspruta. Det är effektivt mot mycket och definitivt det snabbaste sättet att eliminera frukter som kommer ensamma. Slutligen finns en fyrkantig SATI. Hans ljudvapen är som att skicka iväg en bomb. Tryck på triggerknappen för att avfyra. Tryck igen och ljudvågen exploderar. Perfekt mot frukter som attackerar i klungor.

Frukterna – meloner, äpplen, bananer med mera – anfaller i våg efter våg och det är definitivt inte lätt att hänga med i det höga tempot. Att använda rätt vapen är givetvis nyckeln till framgång. Här gäller att ta snabba beslut om vilket vapen som är mest effektivt mot de aktuella frukterna.

Fruit Attacks VR är välgjort med snygg grafik med klara färger. Man står eller sitter stilla och skjuter de fientliga frukterna. Det finns alltså ingen room scale. Det finns heller ingen kampanj utan spelet är helt och hållet en jakt på high score. Det finns dessutom inte något multiplayerspel.

Fruit Attacks VR är rejält utmanande. Det blir snabbt kaosartat framför ögonen på dig. Du får inte mycket andrum och efter att ha blivit träffad tre gånger är det bara att börja om igen. Fruit Attacks VR är därför ett utmanande spel. Att slå high score gång på gång är något för den hårdhudade och envise. Tyvärr finns bara en svårighetsgrad – svårt.

Det Bra

  • Utmanande
  • Annorlunda skjutmekanism
  • Snyggt

Det Dåliga

  • Ingen room scale
  • High score-spel – ingen story
  • Ingen multiplayer
  • Bara en svårighetsgrad
7

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi