Google Nest Mini

Av i i Recensioner, 3 Mer

Google Nest Mini (2nd gen)

Det smarta hemmet är i behov av ett nav som styr de olika enheterna. Google Nest Mini styr Google Home-kompatibla enheter.

Google Nest Mini är Googles smarta högtalare som fungerar som styrenhet för Google Home och kompatibla enheter och tjänster såsom Philips Hue, Spotify och Netflix. Förutom de jag nämnde finns tusentals andra produkter och tjänster att välja mellan.

Designmässigt är Google Nest Mini snygg. Det är en puckliknande högtalare med inbyggd mikrofon. Den finns i färgerna svart (kol) och vitt (krita) och är nästan 10 cm i diameter. Ovansidan är klädd med tyg. Och under tyget finns fyra dioder som kan lysa i olika färger. Bland annat indikerar dioderna att enheten har uppfattat att man sagt ”Hey Google” och att högtalaren därmed försatts i aktivt läge där den lyssnar efter kommandon.

Innan man kan använda Google Nest Mini måste Google Home installeras på mobilen alternativt surfplattan. Det är en process i flera steg där bland annat högtalaren ska anslutas till wifi och lära sig känna igen din röst. Stegen förklaras dock på ett bra sätt vilket gjorde att installationen gick smidigt för min del.

Väl ansluten väntar Google Nest Mini på att du ska ge den ett kommando. När du säger ”Hej Google” eller ”Ok Google” går högtalaren in i aktivt läget och Google assistenten väntar på ett kommando. Nu kan du göra mycket. Hur mycket beror givetvis på vilka produkter du har anslutna. ”Spela musik” gör så att Spotify aktiveras. Musiken kan också startas och pausas genom ett lätt tryck ovanpå ”pucken”. Likaså regleras volymen antingen med röstkommandon eller via touchkontroll på högtalaren.

Har du en termostat på elementet kan du säga ”Höj temperaturen i vardagsrummet”. Med en kompatibel lampa kan du tända ljuset i sovrummet. Du kan få en väderprognos uppläst eller få fakta om Abraham Lincoln. Möjligheterna är många.

Ljudkvaliteten är bra för instruktioner. Den kvinnliga rösten hörs klart och tydligt. Däremot är högtalaren i minsta laget för att man ska njuta av musik. Det blir dessutom en kraftig distorsion vid höga volymer.

Google Nest Mini är en bra grund att styra det smarta hemmet från. Det sker med enkla kommandon och Google assistenten har en tydlig röst.

Det Bra

  • Enkel att använda
  • Tydlig röst
  • Bra högtalare för röster

Det Dåliga

  • Ingen bra högtalare för musik
7

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi