Gravastar Venus

Av i i Recensioner, 3 Mer

Gravastar Venus

En liten robot med bra ljud står på mitt skrivbord. Det är Gravastar Venus.

Är det en robot? Eller är det en alien? Hur som helst står den där på mitt skrivbord. Ur den strömmar Shallow med Lady Gaga och Bradley Cooper. Utseendet är gulligt samtidigt som det är tufft. Den ser lite ut som en boll med tre fötter. Framsidan domineras av högtalarelementet med en lysande ring runt om. Ringen kan anta sex färger.

På ovanpå finns små knölar som påminner om öron. De fungerar som volymknappar. Genom att trycka in båda knapparna samtidigt byter ringen på framsidan färg. Det finns ytterligare två knappar. Den ena används för att sätta på Venus samt pausa musiken. Den andra används till Bluetooth. På ovansidan finns även en fästanordning för någon form av rem som dock inte medföljer.

På baksidan finns två raketliknande utskott samt en ”rumpa”. Denna gömmer baselementet som alltså är riktat bakåt. På undersidan finns en USB-C-kontakt för laddning. Den sitter lite dumt till där. Högtalaren saknar mikrofon vilket gör att man inte kan prata i telefon med den.

Ljudmässigt bjuder Venus på bra ljud för prisklassen. Jag har främst lyssnat på tre låtar – Shallow med Lady Gaga och Bradley Cooper, Angels med Within Temptation samt Husavik: My Hometown från filmen Eurovision: The story of Fire Saga. På normal volym lät samtliga bra med fint, nyanserat ljud. På högsta volym blev det dock en del distorsion av främst Angels där trummorna gav mycket grumligt ljud. Shallow lät lite knastrigt medan Husavik lät okej.

Sammanfattningsvis är Gravastar Venus en gullig högtalare som låter bra. Designen är lyckad och tack vara det och det bra ljudet är Venus prisvärd. Betyget blir en stark sjua. Venus kan köpas på Gravastars hemsida. Två högtalare kan kopplas ihop för äkta stereo.

Det Bra

  • Bra design
  • Bra ljud
  • Prisvärd
  • Kan i mobilen se hur mycket batteri det är kvar

Det Dåliga

  • Laddas underifrån
  • Tung om man vill ta med sig den i handväskan
  • Distorsion vid hög volym
7

Skriven av: Linda Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi