HyperX Cloud Alpha Wireless

Av i i Recensioner, 5 Mer

HyperX Cloud Alpha Wireless

HyperX Cloud-serie har fått ett trådlöst nytillskott – Cloud Alpha Wireless – som passar Playstation och PC.

Hur länge spelar du i sträck? 12,5 dagar? Antagligen inte, men det är så imponerande batteritid Cloud Alpha Wireless har. Det motsvarar 300 timmar. Jag har inte testat det, men av ren nyfikenhet googlade jag på batteritiden och hittade ett test där de faktiskt lyckats använda headsetet under mer än 300 timmar i sträck. Imponerande minst sagt.

Många av HyperX headsets genom åren har haft en design som påmint om varandra och som gjort varumärket lätt att känna igen. Bland dagens headsets har bland annat Cloud, CloudX och Cloud Alpha, och då även den trådlösa versionen, likartad design vilket är ett plus snarare än minus.

Led-belysning blir mer och mer populärt. Cloud Alpha Wireless är dock fritt från sådana moderniteter. Kåporna är svarta med röda HyperX-loggor i stark kontrast. Ovanför kåporna finns ihåliga armar i samma klara, röda färg. Dessa armar förbinds med bågen över huvudet som i sin tur är klädda i svart konstläder med röda stygn som fulländar den röd-svarta designen, en design som överträffar tidigare headsets från HyperX.

Kåporna är ganska stora och klädda i samma konstläder som bygeln. De är stoppade med ett mjukt minnesskum. Modellen är over-ear, de sitter alltså över och runt om öronen.

Headsetet är hyfsat lätt och det sitter skönt på och mot huvudet. Därför kan headsetet användas under långa sessioner utan att de blir obekvämt. Det enda jag kan anmärka på är att konstlädret håller inne mycket av luften vilket gör att headsetet kan bli ganska varmt att använda, men det gäller även andra headset med konstläderförsedda kåpor.

Mikrofonen sitter på en arm som kan tas bort när den inte behövs. Armen är mycket flexibel och kan därför böjas precis som man önskar. Längst ute sitter en led-lampa som indikerar om mikrofonen är aktiv. När det gäller designen är det inget fel på armen, men själva mikrofonen är ganska stor, speciellt när det medföljande vindskyddet sitter på. Många av konkurrenterna har mikrofonarmar som kan fällas upp varvid mikrofonen stängs av. Det går inte på Cloud Alpha Wireless utan den sticker ut så länge den inte tas bort. För att stänga av den får man trycka på en brytare på vänster kåpa.

Installationen av Cloud Alpha Wireless gick automatiskt på både Playstation 5 (passar även Playstation 4) och PC. Det var bara att ansluta den inte alltför stora dongeln till en ledig USB-port. Du kan även ansluta headsetet direkt till en USB-port om du vill få lägsta möjliga latenstid. Tänk på att Cloud Alpha Wireless inte passar till Xbox, ej heller till en mobil eller surfplatta. Cloud Alpha Wireless saknar nämligen Bluetooth och 3,5 millimeters audiokabel samt licens från Microsoft.

Det finns även en app till datorn att ladda ner från Microsoft Store kallad HyperX Ngenuity. Installation av den krävde att datorn startades om. Appen har inte speciellt många funktioner men ger bland annat tillgång till en bra equalizer samt dtsX Spatial Sound.

Cloud Alpha Wireless har 50 millimeter stora högtalarelement vilket bådar gott bara det. Dessutom har headsetet dubbla ljudkammare vilket ska ge mindre distorsion och mer distinkt ljud. Jag börjar vana trogen med basen. Även om den inte imponerar så är den okej. För övrigt är ljudet riktigt bra för prisklassen. Ljudbilden är detaljrik över såväl mellanregister som diskant med tydlig sång respektive tal och distinkta instrument och andra ljud. Det gick att dra upp volymen på klart obehaglig volym utan distorsion.

Samtalsljudet är även det bra. Mikrofonen tar upp ljudet på ett bra sätt samtidigt som den gör ett bra jobb med att filtrera bort bakgrundsljud. Tack vare vindskyddet hörs inte något flås från andningen.

Som du säkert förstått älskar jag mycket hos HyperX Cloud Alpha Wireless. Det är mycket bekvämt, har fantastisk design och låter bra för prislappen. Basen är dock aningen klen.

 

Hitta fler bra deals här »

 

Det Bra

  • Imponerande batteritid
  • Fantastisk design
  • Mycket bekväma
  • Mycket bekväma

Det Dåliga

  • Mikrofonarmen kan inte fällas upp
  • Basen kunde ha varit bättre
  • Ingen led-belysning
  • Ingen Bluetooth- eller kabelanslutning vilket ger sämre kompatibilitet
9

Skriven av: Mats Ernofsson