HyperX Cloud Flight Wireless Gaming Headset

Av i i Recensioner, 6 Mer

HyperX Cloud Flight Wireless Gaming Headset

Kingston ger under sitt gamingvarumärke HyperX ut sitt första trådlösa headset. Det riktar sig i första hand till gamers.

Jag har tidigare testat några headset från HyperX Cloud-serie. Samtliga har fått bra omdöme av mig. De har dock alla varit med sladd. HyperX nya headset, Cloud Flight, är deras första trådlösa.

Designmässigt är Cloud Flight ett steg tillbaka mot enkelhet jämfört med deras övriga Cloud-serie. Kåporna är avlånga med röda HyperX-loggor på båda kåporna. Headsetet känns plastigt i förhållande till exempelvis Cloud Alpha. Till och med bågen över huvudet har fått en plastigare finish. Kåporna är vridbara vilket är bra när man vill hänga headsetet runt halsen när de inte används.

Hela utsidan av vänster kåpa utgörs av en gigantisk knapp som gör det föredömligt enkelt att snabbt stänga av mikrofonen. På- och avknappen sitter på undersidan av vänstra kåpan med volymkontrollen sitter väl placerad på höger.

Bågen har fått mer sparsam vaddering än hos tidigare modeller, men det räcker för att ge god komfort. Dessutom är Cloud Alpha relativt lätt. Sammantaget ger det god komfort, men headsetet trycker dock lite väl hårt mot huvudet, vilket inte är bra vid längre sessioner.

HyperX Cloud Flight är som sagt trådlöst. Headsetet ansluts till datorn eller Playstation 4 via en sorts dongel. Däremot fungerar inte headsetet på Xbox One. Allt är plug-and-play vilket innebär att man inte behöver göra några inställningar.

Det medföljer en kabel som gör att man kan använda headsetet med samtliga ljudkällor med 3,5 mm audiopropp. Hit hör mobilen, Nintendo Switch, Playstation Vita och Nintendo 3DS. Det är bra att man på så sätt kan använda headsetet trådlöst såväl som analogt med sladd. Mikrofonen fungerar dock inte med sladden.

Mikrofonen är avtagbar och mycket flexibel. Den går att vinkla i önskvärd vinkel utan problem. Ljudkvaliteten är dessutom i topp med mycket lite bakgrundsljud.

Ljudmässigt är Cloud Flight välljudande. Om jag ska anmärka på något så är basen något svag – svagare än exempelvis hos Cloud Alpha. Ljudet är detaljrikt i alla register, speciellt i mellanregistret där små detaljer hörs tydligt.

Jag har använt Cloud Flight under ganska många timmar. Än har inte batteriet tagit slut vilket är bra. Jag har inte kunnat testa batteritiden, men Kingston uppger att batteriet räcker 30 timmar om man stänger av loggans ledbelysning.

HyperX Cloud Flight är ett välljudande och prisvärt headset som kan användas såväl trådlöst som trådat med 3,5 mm audioplugg. Det är komfortabelt även om det trycker lite väl hårt mot huvudet. Designmässigt är Cloud Flight enkel men något plastig.

Det Bra

  • God komfort
  • Vridbara kåpor
  • Bra ljudkvalitet
  • Mikrofonen
  • Lång batteritid

Det Dåliga

  • Småtråkig design
  • Basen är något klen
  • Trycker lite för mycket mot huvudet
  • Mikrofonen fungerar inte med sladd
8

Skriven av: Linda Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi