HyperX Cloud III Wireless

Av i i Recensioner, 6 Mer

HyperX Cloud III Wireless

Snygg design och mycket bekvämt. Men hur är ljudkvaliteten? Och är HyperX Cloud III Wireless prisvärt?

Headset från HyperX har genomgående hållit god kvalitet och då framför allt varit bekväma. Det gäller även nya Cloud III Wireless, ett headset som tyvärr inte är speciellt mångsidigt då det enbart kan användas till ett fåtal ljudkällor. Headsetet kan användas till datorn, Playstation 4, Playstation 5 och Nintendo Switch. Tyvärr har Microsoft en mycket strikt policy gällande kringutrustning. Olika tillbehör måste ha licens för att kunna användas på Xbox konsoler. Det har inte Cloud III Wireless.

Komforten är mycket bra hos Cloud III Wireless. Det är gott om mjuk stoppning i kuddarna mot huvudet. Då headsetet är av typen over-ear omsluter kuddarna öronen. Byglarna har också en mjuk vaddering. Såväl kuddar som byglar har ett yttre lager av konstläder vilket är varmt men samtidigt lätt att göra rent. Byglarna är mycket flexibla. Inte minst utåt. Det gör att trycket mot huvudet är precis lagom.

HyperX har haft en grunddesign på många av sina headset som varit ganska likt genom åren. Designen hos Cloud III Wireless är snygg. Headsetet jag fick till test är svart där metalldelen av bygeln är röd. Likaså är HyperX-loggan i rött och två sladdar är svart-röda. Mycket tjusigt. Gillar du inte rött finns även en helsvart variant. Det följer med en tygväska som inte ger mycket skydd.

På höger kåpa finns en USB-C anslutning för laddning. Här finns även en avtagbar mikrofon samt två knappar – en för att sätta på headsetet samt en för att stänga av mikrofonen. På höger kåpa finns en praktisk volymkontroll i form av ett hjul.

Anslutningen sker via en speciell 2,4 GHz dongel (mottagare) som ansluts till USB-C. En adapter för USB-A (den gamla och vanligaste USB-kontakten) följer med. Tack vare den höga uppdateringsfrekvensen fungerar Cloud III Wireless precis lika bra som ett sladdförsett headset utan besvärande lagg i ljudet.

Cloud III Wireless bjuder på en rejält tilltagen batteritid. IBM (de äger numera varumärket HyperX) uppger 120 timmars oavbrutet spelande. Fullt så lång tid varade inte batteriet för mig, snarare runt 100 timmar.

Headsetet Cloud III Wireless har ett stort drivelement på 53 mm. Det banar vägen för en bra bas, Visst basen krämar på bra, men jag hade faktiskt något större förhoppning än så. Ljudprofilen har bra dynamik med ett varmt och behagligt ljud. Mellanregistret är emellertid i blekaste laget. Det är inget som är direkt störande. Totalt sett är ljudet bra även om det finns mer välljudande lurar i prisklassen. Ljudmässigt passar Cloud III Wireless bättre till spel än musik.

Cloud III Wireless har ett listpris på 2 450 kr (januari 2024) vilket jag tycker är för dyrt. Om du söker på efter headsetet på Pricerunner hittar du i dagsläget betydligt bättre reapriser.

Cloud III Wireless har stöd för DTS Headphone:X. Det är ett ljudformat för virtuellt surroundljud (3D-ljud). Cloud III Wireless ger ett hyfsat 3D-ljud. Nu måste jag vara ärlig och erkänna att virtuellt surroundljud inte är min favorit oavsett headset. Jag tycker visserligen att ljudet blir fylligare med viss 3D-effekt men det på bekostnad av ljudkvaliteten. Jag tror att virtuellt surroundljud är något av en vattendelare. Många gillar det men det finns även många som tycker att det är en onödig gimmick som förstör ljudupplevelsen.

Det finns ofta ett pop filter av skum på olika headsets mikrofoner vilka skyddar mot andningsljud. Dessa är inte speciellt snygga, men ofta effektiva. Cloud III Wireless har inget skumskydd. I stället har mikrofonen ett inbyggt pop filter samt brusreducering. Trots avsaknaden av ett yttre pop filter skyddar mikrofonen bra mot andningsjud. Däremot skyddar mikrofonen inte lika bra mot omgivningsljud. Mikrofonen har ett 10 mm stort element med ganska bra och tydligt ljud vilket gör det lätt att uppfatta talet.

Mikrofonen sitter på en justerbar bom som är löstagbar från själva headsetet. Det finns en liten lampa som lyser rött för att indikera att mikrofonen är aktiv. Denna lampa kunde gott varit större då den kan vara svår att se under intensivt spelande i upplysta förhållanden.

HyperX Cloud III Wireless är ett bra headset om du köper det till ett bra pris – 2 450 kr (januari 2024) är i dyraste laget. Den största styrkan är onekligen komforten, men designen över lag är också bra. Ljudet har bra dynamik med varm ljudbild. För musik finns bättre alternativ. Tyvärr är headssetet inte speciellt mångsidigt utan kan bara användas till ett begränsat antal ljudkällor – PS4, PS5, dator och Nintendo Switch.

Egenskaper

 • Up to 120-Hour Battery Life
 • HyperX Signature Comfort and Durability
 • Tuned, Angled 53mm Drivers
 • Detachable Mic with LED Mute Indicator
 • DTS Headphone:X Spatial Audio
 • Onboard Audio and Mic Controls
 • Fast, Reliable 2.4 GHz Connection
 • Multiplatform Compatible

 

Hitta fler bra deals här »

 

Det Bra

 • Snygg design
 • Bra ljud
 • Mycket komfortabla
 • Ansluts via 2,4 GHz dongel vilket inte ger någon lagg
 • Volymkontroll på kåpan

Det Dåliga

 • Passar bara ett fåtal ljudkällor
 • Passar inte Xbox-konsoler
 • Passar inte lika bra till musik som spel
 • Lite för dyra
7

Skriven av: Mats Ernofsson