HyperX Cloud Stinger Wireless

Av i i Recensioner, 4 Mer

HyperX Cloud Stinger Wireless

HyperX Cloud Stinger Wireless är ett headset för PS4-familjens konsoler men passar också PC. Bra pris och avsaknad av krusiduller kännetecknar headsetet.

Cloud Stinger Wireless kostar drygt 1 000 kr i handeln vilket får betecknas som ett relativt lågt pris för ett trådlöst headset till PS4. För det priset får man ett bra headset som sköter sitt jobb på ett bra sätt.

Headsetet är utvecklat till PS4 och PS4 Pro men passar även PC. Dessutom fick jag headsetet att fungera med en Nintendo Switch dockad till teven. Cloud Stinger Wireless saknar möjlighet att använda sladd. Det gör att du inte kan använda det till en handhållen Switch eller till en mobil alternativt surfplatta. Det är svagt. De flesta trådlösa headset på marknaden erbjuder en alternativ uppkoppling via vanlig 3,5 mm ljudkabel.

Cloud Stinger Wireless levereras med laddkabel (micro USB) och en dongel. Dongeln ansluts till PS4:an eller datorn och därefter är headsetet färdigt att användas. Inga krångliga installationer krävs alltså.

Designmässigt sticker Cloud Stinger Wireless inte ut på något sätt. Headsetet är snarare ganska anonymt. Hela headsetet är svart förutom en blå rand på vardera kåpan. Materialet är plast med vadderade, konstskinnbelagda, kåpor och bygel.

På vänster kåpa finns en mikrofonarm som tyvärr inte är avtagbar. Mikrofonarmen är flexibel och lätt att ställa in. Mikrofonen stängs av när armen fälls upp.  På samma kåpa finns även strömbrytare samt laddningsuttag. På höger kåpa finns ett volymreglage för ljudet, men reglage för mikrofonljudet saknas. Kåporna är vridbara så pass mycket att de kan ligga platt mot bröstkorgen om man hänger headsetet runt halsen.

Det finns inget extra ”lull-lull” på Cloud Stinger Wireless. Förutom avsaknaden av 3,5 mm ljudutgång finns det ingen RGB-belysning. Det valet har antagligen gjorts för att hålla nere priset och förbättra batteritiden (17 timmar). Den trådlösa anslutningen var stabil och klarade minst 10 m.

Cloud Stinger Wireless sitter ganska behagligt på huvudet men efter ett tags användande tyckte jag att trycket var något högt mot huvudet. Det kan delvis bero på att jag har glasögon. Att headsetet är ganska lätt (270 g) gör att det inte tynger på huvudet.

Ljudmässigt klarar Cloud Stinger Wireless sig bra. Man får bra ljud för prislappen. Headsetet klarar såväl musik som gaming på ett bra sätt. Jag blev dock lite förvånad över basen att den är något svag. Cloud Stinger Wireless har en ljudbild med lite mycket diskant och det finns ingen möjlighet att justera den. Mellanregistret är bra med tydlig och distinkt åtskillnad mellan olika instrument respektive fotsteg.

HyperX Cloud Stinger Wireless klarar sig bra i mitt test. Bortsett från lite för kraftig diskant är ljudbilden bra och står sig väl i jämförelse med andra headset i prisklassen. Komforten är god även om headsetet har en tendens att klämma vid längre användning.

Det Bra

  • Bra ljud för prisklassen
  • Ganska lätt
  • God komfort
  • Enkel installation

Det Dåliga

  • Ingen 3,5 mm ljudkabel
  • Klämmer något mot huvudet
  • Mikrofonarmen är inte avtagbar
  • Något mycket diskant
7

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi