Ifrogz Airtime Vibe

Av i i Recensioner, 3 Mer

Ifrogz Airtime Vibe

Plastiga men med ett ljud som imponerar. Det är en kort sammanfattning av Ifrogz Airtime Vibe.

Ifrogz tycks ha tagit sikte på bra ljud framför högsta kvalitetsintryck när man utvecklat Airtime Vibe. Utseendemässigt är allt utom öronkuddar, vadderingen på bygeln samt metallbågen av plast. Det ger ett något billigt och plastigt utseende. Bygelns vaddering är i snålaste laget vilket inverkar negativt på bekvämligheten. Öronkuddarna är mycket mjuka och extremt sköna. Likaså är trycket mot öronen bra. Allt sammantaget sitter Airtime Vibe skönt, även för mig med glasögon. Det är inga problem med längre spelsessioner eller långa musikpass.

Batteritiden imponerar. Jag har inte kunnat mäta den, men jag har använt lurarna ganska länge utan att behöva ladda dem. Därför stämmer nog den angivna tiden om 30 timmar (25 timmar med ANC) ganska bra.

Skulle batteriet trots allt ta slut så går det att använda en 2,5 mm standard ljudkabel (medföljer). Andra tillbehör är en mikro-USB-kabel samt en tygpåse för hörlurarna. Eftersom hörlurarna går att vika ihop så tar de mindre plats i packningen. Kåporna kan dessutom vridas 90 grader vilket gör att de ligger platt an mot bröstet när de hängs runt halsen.

Det finns fyra knappar på höger kåpa. Det är av/på, två volymknappar samt ANC av/på. Knapparna har multifunktioner. Volymknapparna fungerar exempelvis för att stega i musiken samt att svara på samtal. Genom ett dubbeltryck på av/på-knappen startas röstassistenten – Google Assistant eller Siri.

Airtime Vibe är klassificerad som IPX2 vilket inte imponerar eftersom många konkurrenter har bättre IP-klassificering. IPX2 innebär att hörlurarna klarar av vattendroppar såsom regn och svett (3 mm regn per minut).

Airtime Vibe har aktiv brusreducering (ANC) vilken ska sänka bakgrundsljudet rejält. Tyvärr fungerar detta inte som utlovat utan reduceringen av bakgrundsljudet är inte imponerande. Vad som är än värre är att ljudkvaliteten försämras betydligt med ANC aktivt. Ljudet blir dovt och burkigt.

Mikrofonen imponerar. Min fru sa att hon inte märkte att jag pratade i ett par hörlurar. Det är bra betyg eftersom hon ofta på ett eller annat sätt kritiserar ljudet när jag testar hörlurar.

Ljudmässigt kan man inte klaga på Airtime Vibe. De har ett ljud som är rikt och fylligt. Basen är uttalad utan att för den skull ta över ljudbilden. Om man ska klaga på något så är mellanregistret något dovt, men det är inget som nämnvärt stör den totala ljudbilden.

Sammanfattningsvis låter Ifrogz Airtime Vibe riktigt bra. De står sig bra även i en jämförelse med dyrare hörlurar i 2000 kronorsklassen. Airtime Vibe kostar i dagsläget 1200 kr. Hörlurarna är dessutom bekväma och har en bra mikrofon. De är dock något plastiga och ANC:n är dålig.

Det Bra

  • Bra ljud
  • Mikrofonen
  • Bekväma

Det Dåliga

  • ANC:n
  • Något plastiga
  • Tunn vaddering i bygeln
8

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi