Inazuma Eleven GO: Chrono Stones

Av i i Recensioner, 2 Mer

Inazuma Eleven GO: Chrono Stones

Fotboll och rollspel. Är det en kombination som kan skapa ett storslaget spel? Linda har spelat och vet om konceptet håller.

Inazuma Eleven GO 2: Chrono Stones är en del i serien Inazuma Eleven som består av tre (fyra spel beroende på hur man ser på det) totalt. De två övriga spelen är Inazuma Eleven GO Light och Inazuma Eleven 3 Team Ogre Attack. Inazuma Eleven GO 2: Chrono Stones består i sin tur av två stycken titlar Wildfire and Thunderflash. Spelen släpptes i Japan 2012, men har först nu släppts på den europeiska och australienska marknaden. Spelen är utvecklade av Level-5 samma företag som utvecklade Fantasy Life och Professor Layton bland många fler. Serien är i sin tur tätt sammankopplad med animeserien med samma namn. Inazuma Eleven GO 2: Chrono Stones är ett RPG-spel (Role Playing Game/Rollspel) men matcherna sker i realtid.

Jag hade personligen inte hört talas om serien innan jag spelade detta spel, vilket i retroperspektiv inte är konstigt då jag inte uppskattar fotboll. Något som karaktärerna i denna serie verkligen gör. Här är fotboll mer än ett spel snarare på liv och död. Om man gillar fotboll och RPG-spel så är Inazuma Eleven GO 2: Chrono Stones en dröm.

En nackdel med spelet är att det är väldigt baserat på de tidigare spelen i serien vilket gör det bitvis svårt att hänga med i dialogerna som ibland blir omfattande. Man följer spelaren Arion Sherwind och hans vänner från ”Raimon Football Club” och vad som skett efter den senaste matchen. När Arion återvänder till Raimon upptäcker han att fotboll som fenomen har blivit raderat från allas medvetande och hans kompisar har börjat spela andra sporter. Helt plötsligt så dyker den skumma karaktären Alpha upp och deklarerar att hans mål att radera fotboll från allas minnen. Detta leder att Arion och hans vänner reser i tiden för att hindra detta från att ske.

Handlingen som ni märker är kanske inte realistisk och känns bitvis väldigt överdriven, speciellt i relation till hur mycket fotbollen betyder för dessa människor. Något som inte hjälps till av röstskådespeleriet. Men samtidigt så kan jag inte påstå att jag har tråkigt när jag spelar och jag tror att för en fotbollsintresserad som gillar RPG-spel att uppskatta det.

I och med att jag inte har spelat övriga spel i serien så kan jag inte riktigt göra en jämförelse men min uppfattning efter att läst andra recensioner så tycks spelet har förbättras en del gällande kontroller och utformande av spelet. Jag tyckte dessa funkade generellt bra men som mycket annat i spelet så riktas mycket mot en van spelare.

Vidare finns det både tillägg att ladda ner i form av fler spelare och föremål samt att spelet utnyttjar streetpass för att skapa utmaningar åt varandra.

Generellt tycker jag att Inazuma Eleven GO 2: Chrono Stones är ett roligt spel och att Level-5 gör spel i en stil som jag uppskattar trots att fokus för detta spel inte faller inom min personliga smak. Jag skulle rekommendera detta spel till spelare som gillar fotboll, gillar RPG och som har viss vana av spel eller spelat tidigare spel i serien.

Det Bra

  • Bra kontroller
  • Bra grafik och miljöer
  • Fotboll i mängd

Det Dåliga

  • Story blir ibland överdriven
  • Inget för nybörjaren
8

Skriven av: Linda Brorsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi