Jabra Elite 65t

Av i i Recensioner, 3 Mer

Jabra Elite 65t

Jabra Elite 65t är funktionsmässigt enkla true wireless-hörlurar vars mest utmärkande drag är en fantastisk mikrofon.

Att Jabra Elite 65t enbart har en mikrofon stämmer inte utan den har försetts med fyra mikrofoner. Headset speciellt avsedda för handsfreesamtal har ofta en ”arm” riktad mot munnen. Elite 65t har en kort antydan till en sådan. De har försetts med en kort ”arm” som sticker ut i nederdelen av örat. Denna ”arm” gör dessutom att headsetet sitter extra stabilt i öronen – nästan lika stabilt som Jabra Elite Sport. Dessutom sitter Elite 65t mycket skönt i örat.

Det är tydligt att Elite 65t flirtar just med handsfreeanvändarna eftersom samtalskvaliteten är den bästa bland de testade hörlurarna. Den du samtalar med hör dig till och med bättre än om du pratar i telefonen. Dessutom filtrerar Elite 64t bort bakgrundsljud på ett riktigt bra sätt.

Mikrofonerna har ytterligare ett användningsområde. De gör det möjligt med aktiv genomhörning i klass med den hos Bragi The Dash Pro. Det gör att man kan höra den man samtalar med.

Styrning

Jabra Elite 65t har ett enkelt styrsystem. Det finns två knappar på vänster sida och en på höger. Den på höger sida är föredömligt lätt att trycka på och styr uppspelning av musik, samt används till att svara på samtal. Dubbeltryck sätter på genomhörningen.

Knapparna på vänster sida är något trögare. De är fullt okej, men jag hade personligen föredragit ett något lättare tryck. Knapparna styr volym och man kan stega fram och tillbaka bland låtarna genom att hålla in en knapp ett kort ögonblick.

Det finns en användbar funktion där musiken pausas när ena snäckan tas ur örat. Mycket bra om man vill samtala med någon person.

Elite 65t har dessutom stöd för röststyrning med Google Alexa, Apple Siri eller Google Assistant.

Ljudkvalitet och batteritid

Ljudmässigt påminner Elite 65t mycket om Jabras andra modell Elite Sport. Ljudbilden som kan justeras med en equalizer är bra och luftig genom hela registret. Basen är pulserande och får fullt godkänt.

Den medföljande laddningsboxen är ganska dumt konstruerad. Den har avrundade långsidor och när den ligger ner är snäckorna dumt placerade i fack på ena långsidan. Det gör det lite bökigare att lägga i snäckorna. Batteritiden är mycket bra – hela fem timmar. Hörlurarna kan laddas ytterligare två gånger med laddningsboxen vilket ger en total batteritid på 15 timmar.

Övrigt

Elite 65t tål svett och regn (IP55), men inte att simma med då de inte kan sänkas ned i vatten utan enbart tål spolning. De är dessutom dammtåliga. Det medföljer enbart tre uppsättningar silikonproppar och man guidas, exempelvis vid uppkopplingen mot mobilen, av en röst.

Slutligt omdöme

Det är tydligt att Jabra Elite 65t vänder sig i stor utsträckning till personer som behöver en handsfreeenhet med bra musikuppspelning. Fantastiskt samtalsljud och bra genomhörning är nämligen hörlurarnas största styrka. Ljudet är också bra. Elite 65t säljs till ett hyfsat bra pris och inhandlas med fördel på Jabras hemsidas där de kostar 1 700 kr inklusive frakt.

Fakta

Pris (Jabras hemsida februari 2018): Från 1 700 kr.
Batteritid: 5 h.
Extra batteritid med laddningsfodral: 10 h (15 h totalt).
Laddningstid: 2 h.
Anslutning: Bluetooth 5.0.
Frekvensåtergivning: 20 Hz – 20 kHz.
Vikt: 6,5 g respektive 5,8 g.
Övrigt: Dammskyddad och regntålig (IP55), 3 uppsättningar silikonproppar, röststyrning med Alexa, Siri eller Google Assistant, två enheter kan vara anslutna samtidigt, 4 mikrofoner.
Länk: www.jabra.se/bluetooth-headsets/jabra-elite-65t

Det Bra

  • Fantastiskt samtalsljud
  • Bra genomhörning
  • Bra batteritid
  • Musiken stoppas när man tar ur en snäcka

Det Dåliga

  • Laddningsdosans konstruktion
  • Bara tre uppsättningar silikonproppar
7

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi