Jabra Elite 85h

Av i i Recensioner, 3 Mer

Jabra Elite 85h

Jabra tar upp kampen med Bose, Sony och andra tillverkare av trådlösa over-ear hörlurar med Elite 85h.

Jabra är kända för sina fina headset för arbetsplatsen. De tillverkar dock även konsumentprodukter. Jag har tidigare testat bland annat deras helt trådlösa hörlurar Elite 65t och Elite Sport samt Move Style Edition. Samtliga fick ett högt betyg av mig.

Med Elite 85h vill Jabra ta upp kampen om mellansegmentet av trådlösa hörlurar. Elite 85h kostar i dagsläget ungefär 3000 kr och man får mycket hörlurar för pengarna. Elite 85h är praktiska på resan. De kan vikas ihop så att de tar minimalt med plats. Dessutom medföljer ett hårt fodral och adapter för vissa flygplans ljuduttag.

Kåporna är till viss del klädda med tyg vilket ger ett exklusivt utseende. Kuddarna mot öronen är av konstläder med skön vaddering. Likaså är bygeln även den mjukt vadderad med överdrag av konstläder. Det finns tre knappar på utsidan av höger kåpa. De är inte av touchmodell som är vanligt hos konkurrenterna utan är ordinära knappar. Med dessa kan man enkelt svara på samtal, ändra volym och stega i musiken. Man kan även stänga av mikrofonerna med en speciell knapp.

Den sista knappen är för den aktiva brusreduceringen (ANC). Lurarna i sig stänger ute ganska mycket ljud tack vare att de är stängda. Därtill kommer en ANC som använder AI och fyra mikrofoner för att adaptivt pressa ner brus och buller såsom på flygplan och tåg. Det finns även ett läge för aktiv genomlyssning. Då används mikrofonerna för att släppa igenom ljud och på så sätt hör man mer av omgivningen. Man kan dock inte använda ANC och genomhörning samtidigt.

Hörlurarna känner av om man tar av sig dem och stänger då automatiskt av musiken. Dessutom finns en fiffig avstängningsmekanism. Man vrider kåporna 90° varpå hörlurarna stängs av. Det innebär att om man hänger dem över axlarna med kåporna platt mot bröstkorgen så är de avstängda. Synd bara att kåporna i det läget klämmer för mycket mot halsen. Komforten är för övrigt riktigt bra.

En viktig fråga för trådlösa hörlurar är batteritiden. Den uppges till 36 timmar med ANC påslagen, vilket är imponerande. Jag har varit flitig att använda hörlurarna de senaste dagarna, och har inte behövt ladda dem. Jag har dock inte kunnat mäta om de 36 timmarna stämmer.

Jabra Elite 85h låter mycket bra. Klart och fint ljud som är detaljrikt. Om man inte nöjer sig med ljudet kan man använda Jabras app och justera ljudet med hjälp av en equalizer. Det finns dessutom möjlighet att ha olika inställningar beroende på var du är, exempelvis hemma eller på jobbet.

Mikrofonerna gör ett bra jobb vid samtal. De jag samtalat med har inte haft något att klaga över utan tyckte att ljudkvaliteten var bra.

Elite 85h har stöd för röststyrning med Amazon Alexa, Siri och Google Assistant. Med dessa kan man med röstkommandon bland annat boka möten.

Jag blev förtjust i Jabra 85h. Dessa trådlösa hörlurar ger god valuta för pengarna. De är snygga, lättanvända och passar bra under resan. Att ljudkvaliteten imponerar är pricken över i:et.

Nyckelfunktioner Jabra Elite 85h:

 • SmartSound: Ljud som anpassas automatiskt efter din miljö.
 • Endast ett klick bort: åtkomst till röstassistent genom att trycka på knappen
 • Fyra färger: Svart, Titansvart, guldbeige and marinblå.
 • Batteri: Upp till 32 timmars batteritid med ANC aktiverat och 35 timmar utan ANC.
 • Mikrofoner: Totalt 8 mikrofoner, 6 stycken är till för samtal, 4 för ANC och 2 hybrid-mikrofoner för både samtal och ANC.
 • Högtalare: 40 mm anpassade högtalare.
 • Hållbarhet: Unik IP52 resistens mot damm och regn, kommer med en två års garanti mot skador från vatten och damm.
 • Anpassa: Jabra Sound+ app för SmartSound funktioner, detta inkluderar anpassningsbara inställningar
 • Tre färger (Titanium Black, Gold Beige och Navy)

Det Bra

 • Imponerande ljud
 • Bra app
 • Snygga
 • Lätta att använda
 • Går att vika ihop

Det Dåliga

 • Obekväma att hänga runt halsen
8

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi