Jabra Elite 85t

Av i i Recensioner, 3 Mer

Jabra Elite 85t

Jabra har flera äkta trådlösa hörlurar i sitt sortiment. Elite 85t är ett nytillskott.

Jag har testat Jabra Elite 85t och Jabra Elite 75t samtidigt för att kunna jämföra reduceringen av bakgrundsljud i dessa båda hörlurar. De har nämligen helt olika typ av aktiv brusreducering (ANC). Som jag skrev i min recension av Elite 75t är dess brusreducering svag.

Brusreduceringen i Elite 85t är däremot mycket kraftfull. Den går att ställa in i 11 steg från full genomhörning till full brusreducering. ANC fungerar genom att två mikrofoner per hörlur tar upp ljud utifrån och filtrerar bort buller innan man hör det. Genomhörningen fungerar även den bra. Den gör så att man hör omgivande ljud bättre. Det är enkelt att skifta mellan brusreducering, genomhörning och dessa lägen av. Det är bara att trycka en gång på vänster snäcka.

En fullständig installation av Elite 85t kräver lite fler steg än normalt för den här typen av hörlurar. Appen Jabra Sound+ går steg för steg igenom installationen. Att ansluta hörlurarna till Bluetooth är lätt. Därefter ska man genomgå ett ”hörseltest”. Detta gör att Elite 85t anpassar ljudet till användarens hörsel. Hör man exempelvis lite sämre på ett öra kompenseras ljudet för det.

Elite 85t är svart/grå och är utseendemässigt mycket lika Elite 75t. Högtalarna är 12 mm stora och hörlurarna är av halvöppen typ. De ovala silikonhättorna finns i tre storlekar för bästa anpassning mot hörselgångarna. Passformen är bra och hörlurarna sitter säkert i hörselgångarna.

Det finns en ganska stor knapp på vardera snäckan. De är inte av touchtyp utan kräver tryck. Personligen tycker jag att vanliga knappar ofta är lättare att hantera än touchknappar. Trycket som krävs är distinkt men ändå lagom hårt. Det gör att det är mycket enkelt att styra hörlurarnas olika funktioner med olika antal tryck.

Laddningsetuiet är lite större än till Elite 75t men för den skull långt ifrån otympligt. Batteritiden är fullt okej. En laddning räcker till 5,5 timmars speltid. Med laddningsetuiet är den totala tiden 25 timmar. Laddningsetuiet kan laddas trådlöst.

Appen Sound+ är enkel att använda. Förutom nivå av brusreducering och genomhörning finns det en enkel, men användbar equalizer. Det finns några förinställda ljudkurvor för olika ändamål. Man kan även programmera om knapparna på hörlurarna om man exempelvis finner att funktionerna för att starta och hoppa över spår, svara eller avvisa samtal är fel.

Elite 85t har ett stort ljud i en ganska liten förpackning. Ljudet är detaljerat över hela ljusspektret. Basen är mycket bra och kan vid behov boostas något med equalizern. Även mellanregistret och diskanten är riktigt bra.

När det gäller klassning för vattentäthet och dammskydd har Elite 85t tagit ett steg tillbaka från Elite 75t. Skyddet (IPX4) är dock så pass bra att Jabra lämnar två års garanti mot damm- och vattenskada om man registrerar hörlurarna i appen.

Elite 85t fungerar med Apple Siri och Google Assistant. Det gör att man exempelvis kan få kalenderuppgifter upplästa i hörlurarna eller styra lampor i hemmet.

Sammanfattningsvis är Jabra Elite 85t ett par väl genomtänkta hörlurar med bra brusreducering och bra ljud. De är de bästa hörlurarna av den här typen som Jabra lanserat.

ANNONS

Det Bra

  • Mycket bra brusreducering
  • Ljudet anpassas efter användaren
  • Mycket bra ljud med mycket bra bas

Det Dåliga

  • Ingen manual
8

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi