Jabra Evolve2 65

Av i i Recensioner, 3 Mer

Jabra Evolve2 65

Jabra Evolve2 65 är ett trådlöst headset för arbetet som har oväntat bra ljud.

De flesta headset för arbetet har prioriterat ett klart och tydligt mikrofonljud tillsammans med bra komfort. Ofta bryr sig tillverkarna inte speciellt mycket mer om ljudet i hörlurarna än att de ska återge tal bra. Musik kommer i andra hand.

Evolve2 65 överraskade mig verkligen på ljudfronten. Med sitt 40 mm stora ljudelement är headsetet mycket välljudande för att vara avsett i första hand för röstkommunikation. Speciellt överraskad blev jag över basen. Är man ingen audiofil så duger Evolve2 65 väl till att lyssna på musik på.

Nu är dock Evolve2 65 ett headset i första hand avsett för röstkommunikation. Evolve2 65 finns såväl till UC-certifierade plattformar som till Microsoft Team. Evolve2 65 har tre mikrofoner som ger ett mycket klart ljud vilket ger riktigt bra samtalskvalitet. Mikrofonen stängs automatiskt av när man fäller upp mikrofonarmen. Samtalsljudet var även riktigt bra i hörlurarna med lagom volym på den egna rösten.

Evolve2 65 har ingen aktiv brusreducering (ANC). Däremot dämpar hörlurarna utifrån kommande ljud passivt på ett hyfsat bra sätt.

Evolve2 65 använder Bluetooth 5.0. Parning till en mobil enhet är enkel. Datorn ansluts via en USB-dongel. Upp till två enheter kan anslutas samtidigt. Exempelvis kan man lyssna på musik på datorn och svara på samtal på en mobil. Musiken pausas automatiskt när man svarar i telefonen.

Designmässigt ser Evolve2 65 bra ut och komforten är även den bra. De är av modellen on-ear vilket, precis som det låter, betyder att kåporna sitter på örat. Vadderingen av kåporna är av konstläder vilket kan bli varmt i längden. Det medföljer en laddningsställning som ansluts till en strömkälla via USB. Man fäster höger kåpa på ställningen och headsetet kan laddas på så sätt. Tyvärr är det lite knepigt att hänga headsetet på ställningen – det kräver lite vana innan man får in snitsen.

Det tar 90 minuter att ladda batteriet. Det ger hela 37 timmars batteritid. En snabbladdning på 16 minuter ger 8 timmars batteritid.

Om du vill ta en paus från samtalen och koppla av med musik så är Jabra Evolve2 65 ett mycket bra alternativ. Headsetet har ett klart samtalsljud i mikrofonen och bra ljud i hörlurarna. God komfort är en annan bra egenskap.

Det Bra

  • Bra ljud – även för musik
  • Klart ljud i mikrofonen
  • Komfortabla

Det Dåliga

  • Bökigt att sätta headsetet på ställningen
9

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi