Kingston HyperX Cloud Alpha Pro Gaming Headset

Av i i Recensioner, 8 Mer

Kingston HyperX Cloud Alpha Pro Gaming Headset

Uppföljaren till Kingstons headset för gamers, HyperX Cloud 2, är här. Mats har testat ett riktigt bra headset.

Designmässigt är Cloud Alpha mycket likt Cloud 2. Det är bara små detaljer som vässats. Det är ett tufft headset med hög byggkvalitet som passar gamers riktigt bra. Det är svart med röda detaljer i form av en söm på den vadderade bygeln samt att den synliga delen av bygeln också är röd. Dssutom är HyperX-loggan på kåpan röd. Läckert.

Cloud Alpha levereras med ett skyddande, mjukt fodral. Såväl mikrofon som sladd är avtagbar vilket underlättar transport. Den flätade sladden är uppdelad i två delar. Den första har en gemensam audioplug för ljud och mikrofon. Den är relativt kort (ca 1,4 m) och passar utmärkt till mobiler, Xbox One, Playstation 4 och Nintendo Switch. Den andra delen av kabeln har två kontakter – en för mikrofon och en för ljud – och passar utmärkt till datorn. Sladden är två meter lång vilket gör att de två sladdarna sammanlagt är hela 3,4 m lång vilket gör att du kan placera datorn ganska långt från dig. Det finns en fjärrkontroll med mikrofon på/av samt volymkontroll.

Cloud Alpha låter något bättre än Cloud 2. Ljudet på det senare headsetet är plattare. Överlag är ljudet hos Cloud Alpha nyansrikt där små detaljer hörs på ett bra sätt. Det är tillfredsställande under bland annat spelande då exempelvis fotsteg hörs på ett bra sätt.

Basen är bra, med skönt gung i såväl film, musik som spel. Samtidigt dränks inte övriga delar av ljudspektrumet av basen vilket är viktigt i spel. Såväl mellanregister som diskant är mycket bra. Som sagt hörs fotsteg bra i mellanregistret och i diskanten hörs exempelvis cymbaler klart och tydligt i musik.

Mikrofonen är mycket bra med rent och klart ljud. Det finns en brusreduceringsfunktion i programvaran som gör ett bra ljud.

Kingston har lyckats riktigt bra med HyperX Cloud Alpha. Förutom ett utmärkt ljud finns flera bra detaljer med headsetet såsom gott kvalitetsintryck. Headsetet sitter, trots ganska hög vikt, skönt och det går att spela länge. Det är perfekt med delad sladd vilket gör att den passar såväl konsol som dator. Även mikrofonen är bra.

Det Bra

  • Mycket bra ljud
  • Fyllig bas
  • Nyansrikt ljud
  • Bra kvalitetsintryck
  • Delad sladd
  • Mikrofonen

Det Dåliga

  • Av/på-reglaget till mikrofon är något trögt
9

Skriven av: Linda Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi