Kung Fu Panda

Av i i Recensioner, 3 Mer

Kung Fu Panda

Vi har alla någon gång blivit förvånade över hur otroligt snabbt och välplanerat det känns med ett licensspel precis i lagom tid inför biopremiären av ännu en barn/familjefilm. Vanligt vis skulle jag redan här varnat er läsare och talat om att ni inte borde låta er luras av den välplanerade fasaden och tro att spelet i sig är väl genomfört bara för att det känns så. Men denna gång kan jag dock med lättnad säga att spelet i alla fall är värt en titt.

Med charmigt röstskådespeleri och mysiga, högupplösta och detaljrika asiatiska omgivningar följer Kung Fu Panda-spelet filmens händelseförlopp och låter dig som spelare få axla ansvaret som Po, den nu utsedda Drakkrigaren.

Under spelets gång får man både slåss, hoppa och springa omkring med denna otroligt charmiga panda som fullkomligt öser ut härliga kommentarer. Det är minst sagt en behaglig resa genom spelets gång, både med upplåsbara specialförmågor och uppgraderbara livmätare, kraftmätare m.m.
Det jag anser vara spelets höjdpunkt är det överraskande bra fightingsystemet som funkar förhållandevis felfritt och sällan krånglar, vilket givetvis förvånar då spelet trots allt ”bara” är ett licensspel.

Tråkigt nog varar det hela inte speciellt länge och som bara bevisar att det roliga inte kan vara för evigt. Även om spelutvecklarna försöker rädda situationen med ett flerspelarläge så räcker inte detta för att öka livslängden på spelet speciellt mycket.

Slutligen skulle jag vilja säga att Kung Fu Panda är ett spel som är värt att satsa på (om man jämför med andra licensspel vill säga) och spelet för mig kommer att funka som en måttstock till kommande licensspel av liknande slag. Spelet har allt det borde ha och saknar inget på de mest vitala punkterna, att det kunde varit lite matigare är dock en annan femma.

Det Bra

  • Miljöer
  • Röstskådespeleri

Det Dåliga

  • Kort
6

Skriven av: Sannie Jönsson