Legend of Kay Anniversary

Av i i Recensioner, 8 Mer

Legend of Kay Anniversary

Lagom till tioårsjubileet kommer en ny version av Legend of Kay ut. Denna gång i HD.

För tio år sedan släpptes plattformsspelet Legend of Kay till Playstation 2. Fem år senare släpptes en version till Nintendo DS. Nu till 10-årsjubileet släpps en HD-remake till Wii U med namnet Legend of Kay Anniversary. Spelet är utvecklat av Neon Studios.

Legend of Kay Anniversary utspelar sig i en fridfylld värld där några djurarter har fått mänskliga egenskaper. Djuren som står i fokus är katter, råttor och gorillor. I denna värld, som i början av spelet verkar vara lycklig, upptäcker spelaren snart att något hemskt håller på att utveckla sig.

Spelet utspelar sig främst på en ö som i långa tider bebotts av katter men som nu har blivit övertagen av de lömska råttorna och de barbariska gorillorna. Huvudkaraktären och de goda i spelet är katterna. Katterna har många likheter med den japanska kulturen. Både när det gäller husen som de bor i och hur deras livsstil kretsar kring en mästare som lär ut kampsport och filosofi. Historien är förutsägbar men samtidigt är det lite av charmen. En sak som inte är förutsägbar är musiken som är riktigt underbar och stämningsfull.

Karaktären som man spelar är en ung katt vid namn Kay som håller på att lära sig att hantera sina fysiska och magiska förmågor genom kampsport. Det fridfulla livet i staden där Kay bor får ett dramatiskt slut när staden invaderas av Gorillan ”Minister Shun” och råttan ”Tak, the Rat Alchemist”. Kay ställs nu inför utmaningen att rädda katterna från den onda planen som Shun och Tak har satt i rullning.

Jag har personligen inte spelat någon av de äldre versionerna av spelet men efter vad jag har kunnat läsa mig till verkar det som att återvändande spelare uppskattar de förbättringar som gjorts.

Jag njöt personligen väldigt mycket av spelets tecknade stil. Det påminde lite grann om den japanska mangan som sändes i Sverige under 1990-talet.
Spelet känns aldrig gammalt eller förlegat utan jag tycker att det gör sig väldigt bra på Wii U-konsolen. Kontrollen fungerar väldigt väl med generellt. Jag spelade främst med Wii U:s medföljande kontroll men testade även att använda pro-kontrollen. Kan tänka mig att en del spelare föredrar den kontrollen före Wii U:s huvudsakliga.

Som sammanfattning kan man säga att Legend of Kay Anniversary är ett mysigt spel som gör sig väl på Wii U. Jag kan rekommendera spelet till folk som gillar lättsamma och fantasifulla plattformsspel med vacker musik. Väl värt ett köp!

Det Bra

  • Vacker musik
  • Trevlig plattform
  • Bra kontroller
  • Vacker miljö

Det Dåliga

  • Något förutsägbar handling
7

Skriven av: Linda Brorsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi