Lego DC Super-Villains

Av i i Recensioner, 6 Mer

Lego DC Super-Villains

Lex Luthor, Jokern, Sinestro, Harley Quinn och nybörjaren Mmmm. Det är några superskurkar som är spelbara i Lego DC Super-Villains.

Vanligtvis har vi spelat som hjältar av något slag i Legospelen. Marvels superhjältar, polisen Chase McCain och Superhjältarna är några exempel. Nu har Lego och TT Games tagit sig an DC Comics stora skara av superskurkar. Nu är det de som är huvudkaraktärer. Dags för förändring av spelserien?

Superhjältar eller superskurkar? Skillnaden är hårfin, åtminstone i Legovärlden. TT Games har inte greppat möjligheten till ett helt nytt spel. Istället ångar Lego DC Super-Villains på i gamla spels hjulspår. Det behöver i och för sig inte betyda några nackdelar då grunden är solid. TT Games har utvecklat en hel drös Legospel av hög kvalitet.

En nyhet är att man kan skapa en egen figur och spela med den i kampanjen. Tidigare var man förpassad till free play med sin egen karaktär. Min gubbe fick det mindre fantasifulla namnet Mmmm. Den här nybörjaren visar sig snart få en betydelsefull roll i berättelsen. Hen får nya egenskaper allt eftersom man spelar och det går att ändra utseende och annat under spelets gång. Extra snyggt blir det när Mmmm dyker upp i mellansekvenserna precis som jag skapat honom.

För övrigt känns det mesta igen sedan tidigare. Inga stora nyheter. Du kan spela som hela 174 skurkar och hjältar. Om du låser upp dem alla vill säga. Spelet är som vanligt uppbyggt av en hubbvärld som utgångspunkt till banorna. Hubbens bilkörning är precis lika undermålig, men ändå kul som i tidigare spel.

Banorna är fyllda av fiender och framför allt problemlösning. Rasera Legobyggen och bygg nya. Lös pussel. Skifta mellan dina vänner. Går problemet in att lösa med karaktären du använder är det bara att trycka på triangelknappen (PS4) så dyker rätt figur upp. Smidigt. När kampanjen väl är avslutad har du runt 75% kvar av innehållet att upptäcka. Spela om banorna och leta igenom minsta vrå av hubbvärlden så hittar du allt.

Berättelsen är precis som vanligt fylld med humor, men eftersom TT Games slagit sina kloka huvuden ihop med de från DC Comics har berättelsen anpassats väl till DC Comics superhjältevärld. I Lego DC Super-Villains har ett gäng parallella hjältar dykt upp vid sidan av Superman och hans gäng – Justice Syndicate. De består bland annat av Ultraman (Superman) och Owlman (Batman). Dessa nya hjältar ses inte med glädje av skurkarna. Jag ska inte berätta mer om storyn än att den tar en vändning som man kanske inte riktigt trodde på när man startade spelet för första gången.

Vad vore ett Legospel utan bossar? Många skurkar vill inte ansluta sig frivilligt till dig utan de, och flera andra skurkar och hederliga hjältar blir bossar eller minibossar. Dessa är oftast en glädje att besegra. Bosstriderna sker ofta i flera steg och är ett bra inslag i spelandet.

Lego DC Super-Villains är vansinnigt roligt. Framför allt om man förstår engelska, men som vanligt har spelet inte översatts till svenska. Det hade lätt kunnat få ett än högre betyg än vad jag kommer att dela ut om det inte vore för alla buggar. Jag vet inte om jag spelat ett buggigare spel tidigare. Det har avslutats med blåskärm tre gånger. Två uppdrag gick inte att utföra utan att jag var tvungen att starta om spelet. Gröna duttar som visar vägen till nästa uppdrag bara försvinner. Karaktärer fastnar bakom hinder. Detta var några exempel. Lägg därtill att det är för långt mellan kontrollpunkterna.

Jag älskar och hatar Lego DC Super-Villains. Det är ett av de senaste årens bästa och samtidigt sämsta Lego-spel. En fantastisk och humoristisk story tillsammans med ett bra gameplay gjorde mig glad. Alla buggar gjorde mig dock vansinnig. Jag skulle vilja ge Lego DC Super-Villains en stark åtta i betyg, men slutintrycket blir en sjua.

Det Bra

  • Fantastisk story
  • Kan skapa en egen figur
  • Välbeprövad gameplay
  • Bossarna

Det Dåliga

  • Buggar, buggar och åter buggar
  • Samma spelupplägg som tidigare
  • Engelska
7

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi