Lenovo Legion H300 Stereo Gaming Headset

Av i i Recensioner, 8 Mer

Lenovo Legion H300 Stereo Gaming Headset

Lenovo Legion H300 Stereo Gaming Headset är ett minimalistiskt headset som passar väl in I Lenovos Legion-serie.

Lenovos gaming-serie heter Legion och har produkter med ganska enkel och som man ibland till och med kan kalla minimalistisk design. H300 Stereo Gaming Headset är inget undantag. Det liknar inte flertalet headset på marknaden. Exempelvis saknas belysning.

H300 Stereo Gaming Headset är helt svart. Bygeln över huvudet har stansade hål längs en sträcka om drygt 20 cm. Det är definitivt inte fint utan snarare tvärtom. Hålen fyller dock ett syfte. De gör headsetet lättare. H300 Stereo Gaming Headset väger 320 g, Den låga vikten bidrar till komforten. En annan faktor är att headsetet inte klämmer speciellt hårt mot öronen och en extra, bekväm bygel som är justerbar över huvudet. Headsetet kan användas under långa sessioner utan att de klämmer. Kåporna är ganska stora och helt runda och de isolerar bra mot yttre ljud. Materialvalet är konstläder – lätt att göra rent men varmt. I dem finns 50 mm stora högtalarelement.

Ljudet är ganska bra. Basen är hyfsat påtalig men den stör mellanregistret något. Mellanregistret är dock för övrigt tillräckligt klart och nyanserat så att man exempelvis kan höra fotsteg. Diskanten är lite klen men fungerar bra i spel. Headsetet i sin helhet fungerar ljudmässigt tillfredsställande för såväl spel som musik.

Mikrofonen fungerar även den fullt tillfredsställande. Talet är tydligt och hörs bra. Mikrofonen är utdragbar och flexibel. Den kan stängas av med en fjärrkontroll placerad på den 1,8 m långa kabeln. Fjärrkontrollen innehåller även en volymkontroll. Kabeln har en 3,5 mm audiokontakt som passar många enheter såsom Xbox One, PS4, dator och Nintendo Switch. Det medföljer en Y-kabel om din dator har separata ljud- och mikrofonuttag.

H300 Stereo Gaming Headset är ett headset med minimalistiskt utseende. Det är bekvämt och ljudet är tillfredsställande även om basen är något smetig och smittar över på mellanregistret.

Det Bra

  • Stora högtalarelement
  • Bekvämt
  • Tillfredsställande ljud

Det Dåliga

  • Något smetig bas
  • Hålen i bygeln förfular
7

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi