Lenovo Legion K500 RGB Mechanical Gaming Keyboard

Av i i Recensioner, 2 Mer

Lenovo Legion K500 RGB Mechanical Gaming Keyboard

Lenovos serie speltillbehör heter Legion och Lenovo Legion K500 RGB Mechanical Gaming Keyboard är deras mekaniska tangentbord.

Utseendemässigt är K500 RGB Mechanical Gaming Keyboard ganska enkelt men snyggt. Med en mörkgrå ram sticker tangentbordet inte ut. Det som fångar blicken är åtta runda tangenter uppe till vänster. Det är sex mediaknappar samt en knapp för att stänga av Windowsknappen (med Legionlogga) samt en för att ställa in ljusstyrkan på RGB-belysningen. Dessa knappar har ingen belysning förutom Legionknappen som lyser när den är aktiv. Knappen med Legionloggan kan också användas för att stänga av Shift + Tab, Alt + Tab samt Alt + F4.

K500 RGB Mechanical Gaming Keyboard har ett avtagbart handledsstöd som är räfflat. Detta stöd ger, tillsammans med fötter som lutar tangentbordet, en skön arbetsställning. Kabeln är tvinnad och trasslar inte sig i första taget.

Tangenterna har en modifierad version av Kalih röda brytare. Dessa har inget distinkt klick och de har dessutom en ganska kort anslagshöjd. Brytarna är inga av mina favoriter men fungerar bra i såväl spel som till kontorsändamål.

Samtliga tangenter, förutom medieknapparna, är programmerbara med antingen mediakommando eller makro. Styrprogrammet heter Legion Software och den innehåller bland annat en makroredigerare. Programmet är enkelt att använda och med det spelar man in makron på ett enkelt sätt.

Tangentbordet har inbyggd RGB-belysning som styrs via RGB Legion. Det finns ganska många förinställda ljuskombinationer men tyvärr går det inte att programmera egna ljusmönster.

Sammanfattningsvis är Lenovo Legion K500 RGB Mechanical Gaming Keyboard ett snyggt designat tangentbord med de flesta användbara funktionerna. Jag är inte helt förtjust i de röda brytarna som visserligen är ganska tysta men som inte har det anslag jag gillar.

Det Bra

  • Snygg design
  • Styrprogrammet är lätt att använda
  • Mediaknapparna
  • Ganska många ljusinställningar

Det Dåliga

  • Ingen belysning på mediaknapparna
  • Brytarna är inga favoriter
7

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi