Lenovo Legion M500 RGB Gaming Mouse

Av i i Recensioner, 2 Mer

Lenovo Legion M500 RGB Gaming Mouse

Lenovo Legion M500 RGB Gaming Mouse är lite udda bland spelmössen med sin ergonomiska design. Är det ett lyckodrag?

Den typ av ergonomisk design som M500 RGB Gaming Mouse är mycket ovanlig bland spelmöss. Den förekommer mestadels hos ergonomiska bordsmöss. Musen är tack vare denna design avsedd för handflategrepp. Ni som använder klogrepp bör titta på en annan mus.

För mig som använder handflategrepp ligger dock M500 RGB Gaming Mouse skönt i handen. Den har räfflade ytor på såväl tum- som lillfingersidan vilken är skönt. Även kabeln är bra. Den är tvinnad för att minska risken för ett ormbo.

Musen har sju knappar, programmerbara via det medföljande programmet Legion Software. Förutom standardknappar, hjulknapp och tumknappar finns även två knappar bakom mushjulet. Med dessa byter man DPI i upp till fem steg. Stegen programmeras i Legion Software. Max DPI är 16 000 och min 200 DPI. Musen använder en PMW 3389 optisk sensor.

På undersidan finns en lucka som fästs med en magnet. Inuti luckan finns en 10 g stor vikt. Men, även med vikten borttagen är M500 RGB Gaming Mouse en ganska tung mus.

Som hörs av namnet har M500 RGB Gaming Mouse inbyggd RGB-belysning. Det finns tre zoner varav två inte är speciellt märkvärdiga. Det är loggan och mushjulet som lyser i en färg i taget. Roligare är belysningen på undersidan där ljuset kan flöda över flera zoner. Snyggt!

Inställningsmöjligheterna av belysningen är, precis som Legion Software för övrigt sparsmakade. Det finns fyra lägen – statisk, andning, regnbåge och slumpmässig.

Jag har nämnt de flesta funktionerna i Legion Software. Det är ett minimalistiskt styrprogram som är lätt att sätta sig in i. Det finns inte många funktioner men de som finns är genomtänkta. Förutom nämnda funktioner kan man även ändra polling rate från 250 Hz till 1 000 Hz. Vidare går data att spara i tre profiler och man kan genomföra så kallad surface tuning för att få bästa möjliga prestanda på olika ytor.

Sammanfattningsvis är Lenovo Legion M500 RGB Gaming Mouse en udda spelmus. Den är en väldesignad och ergonomisk mus som ligger bra i handen. Funktionerna är väl genomtänkta och styrprogrammet Legion Software är enkelt.

Specifikationer

 • Color: Iron grey top cover and black body
 • Connection Type: Wired via USB 2.0
 • Cable Length/Type: 1.8 m (5.9 ft); Braided with cable tie
 • Weight: 100g (excluding cable) + 10g optional weight
 • Special Design Features: Ergonomic right-handed design for palm and claw grip; Textured side-grips for better control; 3 zone 16.8 million colours RGB
 • Backlight: Yes
 • Mice Button: 7 programmable buttons, 1 profile button
 • Button Life: Left / right: 50 million clicks; Forward / Backward /DPI up / DPI down: 3 million clicks; Profile button: 10,000 clicks
 • DPI: Up to 16,000 DPI
 • Mouse Sensor: PMW 3389

Det Bra

 • Ergonomisk – ligger bra i handen
 • Snygg belysning på undersidan
 • Enkel

Det Dåliga

 • I enklaste laget för många spelare
 • Passar inte speciellt bra för klogrepp
7

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi