Logitech Cordless Desktop MX3100

Av i i Recensioner, 3 Mer

Logitech Cordless Desktop MX3100

Logitechs nya trådlösa paket med mus och tangentbord är riktigt snyggt. Är paketet lika skönt att använda?

Vi har tidigare testat lasermusen MX1000 här på GameElite. Eftersom det är samma mus som ingår i MX3100 kommer jag enbart att kort sammanfatta mina intryck. En länk till den fullständiga recensionen finns i slutet av denna artikel.

Mus – MX1000 Laser Cordless Mouse

MX1000 är en trådlös mus som använder en laserstråle för att läsa av underlaget. Detta ger ungefär 20 gånger bättre känslighet än en traditionell, optisk mus. MX1000 klarar dessutom av fler underlag än den optiska musen.

Efter att ha använt MX1000 under några månader håller jag fortfarande fast vid att musen är mycket bra och skön att använda. Betyget i recensionen var en åtta. Det är den bästa mus jag hittills använt. Det finns även en hel del speciella gaming-möss på marknaden. Om du vid spelande föredrar en sådan framför MX1000 är givetvis en personlig smaksak.

Tangentbord – MX3000 Cordless Keyboard

Tangentbordet har samma läckra färgsättning som musen – svart och mörkblått. Det finns, förutom standardtangenterna, ett stort antal specialknappar. Dessa är snyggt grupperade i fem grupper. Till vänster finns en grupp knappar och ett hjul för bland annat navigering i och mellan dokument och zoomning.

Upptill, till vänster finns knappar för snabb åtkomst av dokument och mediafiler. Mediakontrollen sitter centralt. Här kan man bland annat ändra volym, navigera i musik och videoinspelningar, spela in och bränna skivor. Precis som övriga specialknappar kan dessa anpassas efter eget behov.

Till höger finns knappar för e-post, messengerprogram, webbkamera, kalkylator och viloläge. De så kallade F-knapparna är något mindre än på ett tangentbord av standardmodell. Samtliga har två funktioner. Dels de vanliga F-funktionerna och dels nya, däribland öppna Word och Excel, ångra, skriv ut och spara. Fyra av knapparna saknar någon förprogrammerad funktion. Här kan du lägga in egna funktioner såsom att öppna ett specifikt dokument som ofta används.

När jag först satte mig med tangentbordet framför mig slogs jag av att anslagen på tangenterna är något hårdare än på flertalet tangentbord jag använt. Främst gäller det specialknapparna. Till en början var detta mycket irriterande, men jag har under testperioden delvis vant mig. Jag tycker dock fortfarande att standardknapparna har något för hårt anslag.

Gällande specialtangenterna har jag inte vant mig. Dom är inte alls sköna. De flesta är för hårda och inte speciellt bekväma.

Ett annat irritationsmoment, som jag dock vant mig vid nu, är gruppen tangenter med bland annat home, end och delete. Dom sitter i två rader och inte i tre som på merparten av tangentbord. Det resulterade till en början i en hel del feltryckningar.

Omdöme

MX 3100 är ett ganska exklusivt paket med trådlöst tangentbord och mus. Musen är mycket bra. Tangentbordet stoltserar med en tilltalande design, men inte med bra anslag i tangenterna. Det är för hårt, vilket gör att jag inte är speciellt förtjust att skriva längre stunder då jag blir uttröttad i händer och fingrar. Slutomdömet blir att paketet är ganska bra, men inte värt sitt höga pris.

Det Bra

  • Musen är riktigt skön.
  • Snygg design.
  • Mycket funktionella knappar på såväl tangentbord som mus.

Det Dåliga

  • För hårt anslag i tangenterna.
  • Högt pris.
6

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi