Logitech G203 Lightsync Gaming Mouse

Av i i Recensioner, 4 Mer

Logitech G203 Lightsync Gaming Mouse

Sätter du pris före finesser? Då är Logitech G203 Lightsync kanske något för dig.

G203 Lightsync från Logitech är en enkel mus med flera grundläggande funktioner. Musen saknar dock mycket som dyrare gamingmöss har. Ett exempel är att max DPI är 8 000. Det fungerar bra för de flesta skärmar men om du kör på en 4K-skärm kan det bli i minsta laget.

När jag gick igenom innehållet i kartongen upptäckte jag att det saknas manual. Det behövs inte på en enkel mus tänker ni kanske. Men, det finns ett styrprogram kallat G Hub med ett antal matnyttiga funktioner. De kanske man missar utan manualen.

G203 Lightsync är en rak mus som passar i båda händerna. Är man vänsterhänt får man dock klara sig utan tumknappar. Musen är ganska liten vilket gör att ni med stora händer kanske finner musen lite i minsta laget. Kabeln är inte flätad utan stel och trasslar sig lätt.

Materialet är matt plast runt om, alltså inga specialytor för bättre grepp vilket gör den lite hal för de med svettiga händer. Det finns sex knappar – höger, vänster, mushjul, tumknappar samt en DPI-växlare. Samtliga knappar är programmerbara. Standardknapparna är hyfsade men något högljudda. Tumknapparna har däremot för hårt motstånd.

DPI-växlaren kan växla mellan upp till fem inställbara DPI-hastigheter. Ju högre DPI desto snabbare rör sig muspekaren. Man kan dessutom tilldela en knapp till en snabbfunktion där man enkelt byter mellan två DPI.

Idag är RGB-belysning standard på gamingmöss. G203 Lightsync har en rand baktill på musen samt ett G på ryggen med belysning. Totalt finns tre individuellt programmera zoner. Det finns flera förprogrammerade ljusscheman och man kan på ett bra sätt även skapa egna.

Logitech G203 Lightsync är en ganska billig gamingmus som i dagsläget kostar 450 kr. Om man inte har för stora krav på sin mus är G203 Lightsync ett prisvärt köp.

Det Bra

  • Prisvärd
  • Belysningen
  • Passar i båda händerna

Det Dåliga

  • Lite i minsta laget
  • Tröga tumknappar
  • Inga tumknappar för vänsterhänta
6

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi