Logitech G231 Prodigy Console Gaming Headset

Av i i Recensioner, 9 Mer

logitech_g231_prodigy_console_gaming_headset_puffbildLogitech har verkligen varit djärva när de designat headsetet G231 Prodigy. Frågan är om G231 är lika välljudande som djärvt?

Vad man gillar gällande design är verkligen individuellt. När det gäller G231 verkar designerna på Logitech fått fria tyglar. Resultatet är inget vidare – G231 är inte snyggt, och osar utseendemässigt dessutom lite sjuttiotal, om du ska fråga mig vilket du bör göra eftersom du läser min recension. Du kan också fråga min fru. Hon har en helt annan åsikt. Hon tycker nämligen headsetet är snyggt. Headsetet ser klumpigt ut fast det inte är överdrivet stort. Anledningen är formgivningen. Kåporna är kantiga och bygeln ganska tjock. Sen har Logitech lagt till en orange rand på kåporna. Jag tror att det är just denna rand som får kåporna att se större ut än vad de är i verkligheten. Kuporna kan vinklas så att de ligger platt mot underlaget när man exempelvis har dem runt halsen.
Jag är tudelad gällande själva headsetets kvalitetskänsla. Allt ser stabilt ut och det bastanta intrycket gav till en början ett kvalitativt, om än plastigt intryck. När jag sedan håller headsetet i min hand känns det dock mycket skrangligt och det gnisslar och skramlar oroväckande mycket. En bonusdetalj är att du kan ta av och tvätta kuporna. Bra för dig som svettas mycket. Det tar bort mycket av kvalitetskänslan.

logitech_g231_prodigy_console_gaming_headset03Mikrofonen ser klumpig ut, men den är justerbar i alla möjliga vinklar vilket gör att du snabbt kommer att finna din egen favoritvinkel. Mikrofonen kan stängas av med fjärrkontrollen som är placerad på sladden. Där finns även en volymkontroll. Fjärrkontrollen är snygg och kvalitativ och den kan fästas på vid kläderna med en klämma. Mikrofonen plockar upp en del bakgrundsljud vilket försämrar ljudkvaliteten.

Förutom ljudet finns en mycket viktig detalj hos ett gaming headset – komforten. Man ska kunna använda ett headset under flera timmar i sträck. Här falerar G231 direkt på momangen. Det är obekvämt från första stund och det dröjde inte länge förrän jag formligen ville kasta av mig headsetet.

Ljudmässigt levererar G231 ungefär som förväntat. Ljudet är nämligen fullt okej med tanke på den låga prislappen. Det är klart, men samtidigt lite platt. Högtalarelementen är 40 mm och levererar en okej bas. Mellanregistret är lite grötigt, men inte sämre än på vissa andra headset i prisklassen. Om man spelar musik märks att diskanten är något svag, men det är något som jag inte brukar märka av speciellt mycket under spelsessioner.

Du kan använda Logitech G231 Prodigy till vilken ljudenhet du vill tack vare att den ansluts via 3,5 mm audio jack. Det är ett relativt billigt headset som tyvärr inte lever ända upp till de förväntningar jag hade. Det finns bättre headset i prisklassen. Jag kan rekommendera SteelSeries Siberia 200 istället.

Det Bra

  • Snyggt enligt min fru
  • Flexibel mikrofon
  • Fjärrkontrollen på sladden
  • Okej ljud

Det Dåliga

  • Fult enligt mig
  • Obekvämt
  • Sladdrigt
  • Mikrofonen plockar upp bakgrundsljud
5

Skriven av: Linda Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi