Logitech G305 Lightspeed Wireless Gaming Mouse

Av i i Recensioner, 3 Mer

Logitech G305 Lightspeed Wireless Gaming Mouse

Logitech G305 Lightspeed är en trådlös gamingmus med enkel design och många inställningsmöjligheter.

Om du är vänsterhänt minskar mängden gamingmöss drastiskt. De flesta är avsedda för högerhanden. G305 Lightspeed är helt rak och passar därför i båda händerna. Är du vänsterhänt går du dock miste om de två tumknappar som enbart finns tillgängliga för dig som är högerhänt.

Komforten är bra, men man får tänka på att musen är rak för att passa även vänsterhänta. Det gör att den inte är lika ergonomiskt utformad som många andra möss.

G305 Lightspeed är välbyggd och finns i sex färger varav fyra är lite mer udda, men riktigt snygga. Den jag testade var mintgrön med lila detaljer. Riktigt snyggt må jag säga. En annan snygg färg är ljuslila med mörklila detaljer.

G305 Lightspeed är en medelstor mus som passar de flesta händer och grepp. Den kan dock bli i minsta laget för dig med riktigt stora händer.

Musen har inte överdrivet många knappar utan här finns egentligen bara de för gaming nödvändiga knapparna. Utöver standardknappar och hjulknapp finns två tumknappar och en DPI-växlare placerad bakom mushjulet. DPI-växlaren (högre DPI ger snabbare musrörelse) är i fyra steg och med programmet G Hub kan man programmera DPI från 200 upp till 12 000.

Motståndet i knapparna är lagom. De är inte speciellt högljudda och stör därmed inte. Fördröjningen för knapptryckningar är 11 ms. Det är bra och gör att man inte uppfattar någon lagg.

Ovansidan är ett avtagbart lock. Under den gömmer sig en dongel som kopplas in i datorn samt ett batteri. Musen är inte laddningsbar utan när batteriet tagit slut är det bara att byta det. Batteriet påstås räcka för 250 timmars användning.

Dongeln är en mottagare och musen ansluts inte med Bluetooth. Att dongeln kan förvaras i musen är givetvis ett plus. Däremot är det inte lika kul att dongeln sitter ganska hårt i musen. Jag hade nämligen lite problem att ta ur dongeln.

Om du enbart vill ha grundfunktionerna är G305 Lightspeed mycket lätt att installera. Den installerar sig nämligen helt själv. Vill man komma åt lite mer avancerade funktioner får man gå till Logitechs hemsida och installera G Hub.

G Hub är Logitechs styrprogram för G305 Lightspeed och deras andra gamingprodukter. Det är ett lättarbetat program där man kommer åt en hel del funktioner. Man kan exempelvis programmera samtliga knappar (inklusive makron) samt ändra rapporteringsfrekvens (polling rate), DPI och strömläge (prestanda eller användartid).

Om du letar efter en laggfri, trådlös gamingmus så är Logitech G305 Lightspeed ett bra val. Det är en snygg och välbyggd mus som passar bra till såväl gaming som kontorssysslor. Musen bjuder dock inte på någon belysning.

Det Bra

  • Välbyggd
  • Snygga färger
  • Dongeln kan förvaras i musen
  • Många inställningsmöjligheter med G Hub

Det Dåliga

  • Ej laddningsbar
  • Dongeln är svår att ta ur musen
  • Ingen belysning
7

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi