Logitech Pop Keys och Logitech Pop Mouse

Av i i Recensioner, 4 Mer

Logitech Pop Keys och Logitech Pop Mouse

Logitech tar med oss in i den moderna, sociala världen med sin nya Pop-serie av trådlöst tangentbord och mus.

Så vitt jag har rätt så dominerar svart färg dagens tangentbord och möss. Om man bortser från färgglad led-belysning lyser färgkombinationerna näst intill med sin frånvaro. Det har Logitech tagit fasta på med sin Pop-serie. Logitech inser dessutom att dagens datoranvändare, och då inte minst ungdomar, är flitiga användare av sociala medier, chattar med mera. Logitech anser ett det behövs ett tangentbord och en mus som anpassats till dessa medier, då speciellt TikTok.

Pop Mouse och Pop Keys finns i tre färgkombinationer. Av dessa gillar jag Daydream bäst. Musen är lila och grön med gult mushjul. Tangentbordet har lila undersida och lila sidor. Botten är grön och merparten av tangenterna är vita och gula. Emoji-tangenterna är lila.

Blast faller inte mig i smaken. Musen är gul/svart med grått mushjul. Tangentbordet har svart undersida och kanter, gul botten och svarta respektive grå tangenter. Emoji-tangenterna är gula.

Slutligen har vi Heartbreaker som enligt Logitech är ”neonkorallfärger möter krossat hallon i en kombination”. För mig betyder det olika nyanser av rosa.

Pop Keys och Pop Mouse kan anslutas till tre källor samtidigt. Du kan exempelvis växla mellan en stationär dator, en bärbar sådan och en surfplatta. På tangentbordet växlar man enkelt mellan källorna med tre tangenter – F1 till F3. Musen har en omkopplare på undersidan.

När jag packat upp musen och tangentbordet upptäckte jag att de drivs av vanliga, ej uppladdningsbara batterier. Då måste jag väl byta batterier stup i kvarten? tänkte jag. Så ska dock inte vara fallet. Batterierna i Pop Keys ska enligt Logitech hålla i tre år medan musen ska klara två år.

😍😭😄😂

Installation

Både Pop Mouse och Pop Keys kan anslutas via Bluetooth. Pop Keys kan dessutom anslutas till en dator med en USB-dongel.

Det är inte alla funktioner på Pop Mouse och Pop som fungerar direkt. Man måste installera Logitech Options. Installationen var lite rörig då man förutom själva programmet även var tvungen att använda en hemsida i valfri webbläsare. Det beror antagligen på att jag var tvungen att skapa ett konto hos Logitech innan Options kunde installeras.

Väl installerad är Options lätt att använda för att programmera valfria funktioner till flera av Pop Keys tangenter och Pop Mouse knappar. Man kan välja mellan mängder av funktioner.

Logitech Pop Keys

Pop Keys har fem knappar dedikerade till emojis. Fyra av dem ger direkt access till var sin emoji-figur medan den femte öppnar en emoji-meny där man snabbt kan nå sina favoriter. Det finns även fyra extra tangenter så man kan sätta upp sin egen uppsättning emojis.

Pop Keys är mindre än normala tangentbord då det, precis som flertalet bärbara datorer, saknar siffertangenter. Eftersom det har emoji-tangenter har vissa standardtangenter fått stryka på foten. Själv använder jag home och end flitigt men båda dessa tangenter saknas.

Designen är påtagligt retro. Tangentbordet har en ganska hög och tung bottenplatta utan utfällbara fötter i bakkanten. Det innebär att det saknas möjlighet att justera vinkeln mot bordet. Då bottenplattan är tjock hade det varit skönt med ett handledsstöd.

Tangenterna ”svävar” ovanför bottenplattan vilket är snyggt. Extra snygga blir de då de är mjukt runda. F-tangenterna har dubbla funktioner. Förutom att växla mellan olika källor finns multimediaknappar, ett verktyg för att klippa ut en valfri del av skärmbilden samt en tangent för att snabbt ta fram skrivbordet. F-funktionerna når man genom att samtidigt trycka på en fn-knapp. Det går dock att byta så att man når F-funktionerna direkt.

Tangenterna är mycket högljudda men har ett distinkt motstånd. De är mekaniska vilket ökar kvaliteten på tangentbordet.

Eftersom Pop Keys är avsett för såväl PC som Mac har vissa tangenter flera symboler på sig. Det är till början rörigt men man vänjer sig.

Pop Keys (och även Pop Mouse) saknar led-belysning vilket jag tror att många ungdomar kommer att sakna.

Jag tillhör inte den primära målgruppen för Pop Keys Jag saknar vissa tangenter vilket gör mig lite handikappad. Jag har dock programmerat om vissa tangenter för att passa mig. Speciellt Daydream är ursnyggt.

Betyg Logitech Pop Keys: 7/10

+
Läcker design
Daydream är så himla snyggt
Snabb åtkomst till favorit-emojis
Lång batteritid
Kan använda tre enheter samtidigt


Jag saknar vissa tangenter (bland annat home och end)
Ett handledsstöd hade varit bra
Högljutt
Ingen led-belysning

Logitech Pop Mouse

Pop Mouse är en mus något mindre än en medelstor mus. Det gör att den ligger bra i många ungdomars händer, men är i mista laget för mig. Musen är rak och passar både höger- och vänsterhänta. Dessutom kan man byta funktioner på höger och vänster knapp.

Musen saknar tumknappar vilket jag tycker är synd då jag använder bakåtknappen flitigt när jag surfar. Höger och vänster knapp är extremt tysta och har ett mycket skönt anslag. Det känns dock inte speciellt tydligt när knapparna aktiveras. Därför är Pop Mouse inte speciellt bra för spel.

Bakom mushjulet sitter en extra knapp som inte alls är lika skön att använda som övriga knappar. Med den öppnar man emoji-menyn. Den kan programmeras till valfri funktion.

Pop Keys är en trevlig, skön och snygg bekantskap. Lite i minsta laget för mig, men passar många ungdomar bra. Den är behändig att ta med sig.

Betyg Logitech Pop Mouse: 8/10

+
Snygg design
Passar både höger- och vänsterhänta
Snabb åtkomst av emoji-menyn
Supertysta knappar
Kan använda tre enheter samtidigt
Bra batteritid


Inga tumknappar
Inget vidare för gaming
Ingen led-belysning

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...