Looney Tunes Galactic Sports

Av i i Recensioner, 3 Mer

Looney Tunes Galactic Sports

Snurre Sprätt, Daffy Anka, Gråben och de andra galningarna från Looney Tunes ställer upp i ett galaktiskt sportevent där allt är tillåtet.

Looney Tunes Galactic Sports är som namnet anger ett spel med några sportgrenar fast det utspelar sig ute i rymden. Här tävlar sex av karaktärerna från de tecknade filmerna i sex olika grenar. Från början är bara Snurre Sprätt upplåst, men det går ganska fort att låsa upp de andra figurerna, däribland Pelle Pigg, Råbarkar-Sam och Taz som för övrigt är de tre sista att låsas upp.

Grenarna är kanske inte lika hysteriska som de tecknade filmerna, men de är ganska roliga ändå. De är indelade i sex turneringar som börjar väldigt enkelt med två grenar. Sedan blir svårighetsgraden och antalet grenar. Här bjuds på ett runnerspel där din figur springer automatiskt och du ska hoppa, glida under och undvika diverse hinder. I det spel som jag tyckte var roligast spel skjuter du pilbåge på diverse hinder. Man använder kameran för att sikta vilket innebär att man rör hela konsolen när man siktar.

I ett annat spel är det golf som gäller. Här finns inte bara sandbunkrar och vatten utan även väderkvarnsliknande byggnader. Dessutom ligger green på en ö så det gäller att sikta rätt. Golfen är dock en av de lättare grenarna och det är inte svårt att klara åtminstone brons i tävlingarna. Det räcker nämligen att komma på pallen i samtliga tävlingar i en turnering för att nästa turnering ska låsas upp.

För att förenkla livet för dig som tävlar samt för att göra allt lite roligare finns en hel del manicker (gadgets). Vissa är riktigt kul att använda och påminner om den galenskap som finns i de tecknade filmerna. Antingen gör manickerna livet surt för dina mottävlanden eller så ger dig själv en fördel. Här finns exempelvis dynamit och en rörmockargrej som stoppar upp en motståndare under en kort tid och magneter som drar åt sig mynt. En manick som gör att tiden saktar ner är väldigt bra när man ska skjuta ner ufon. Likaså underlättar järnhandskar boxningen betydligt.

Hur är då Looney Tunes Galactic Sports som spel? Är det kul? Jo, det är ganska kul, men det märks att barn är den viktigaste målgruppen. Spelet är stundtals ganska galet, men känns ändå inte lika utflippat som filmerna. Looney Tunes Galactic Sports var till en början mycket lätt, men de sista turneringarna blev tuffare. Lite tuffare motstånd hade dock inte skadat. Dessutom känns spelet lite tunt. Några fler grenar hade verkligen inte skadat.

Det Bra

  • Roliga manicker
  • Pilbågespelet är roligast

Det Dåliga

  • Lite tunt med innehåll
  • Till en början i lättaste laget även för barn
6

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi