Madden NFL 08

Av i i Recensioner, 2 Mer

Madden NFL 08

Jag erkänner att den lilla spelsamling jag har till mitt Wii inte innefattar särskilt många sportspel. Faktiskt inte ett enda. Dock har jag undrat hur man lyckats integrera Wii’s unika kontroller i sådana spel, därför var det med glädje jag tog emot Madden NFL 08 för en närmare titt.

En kvick genomgång av spelmanualen visade att över halva manualen var dedikerad till att beskriva kontrollerna. Detta verkade inte direkt rogivande på min oro över hur man lyckats med kontrollerna, men det enda sättet att få reda på det är ju att spela. Så jag spelade.

Menyerna presenteras till ett ok soundtrack och det verkar finnas en hel del saker att göra. Du kan bl.a börja spela en match på en gång, utmana polare i ”Party Mode”, lära dig spelets kontroller m.m i ”Learn Madden” eller spela online. Dessutom finns möjligheten att bygga upp sitt eget lag från grunden och att träna spelare i små minispel. Jag började med att dra igång en match på en gång.

För en person som mig som är helt oinvigd i denna sport var alla teckningar av försvar och dylikt som jag kunde välja på rena grekiskan, så jag drog en suck av lättnad åt möjligheten att välja ”Ask Madden” för att få de mest passande spelet föreslaget åt mig. Men jag insåg att jag nog inte skulle vinna några matcher utan att lära mig spelets kontroller ordentligt.

Angående spelkontrollerna så finns det två olika sätt att spela på. Dels kan man spela med både nunchuck och wiimote, eller så väljer man family play. Med family play använder man bara sin wiimote och man behöver inte bry sig om att röra sina mannar på plan, det sköts automatiskt. Med nunchucken ikopplad får du mer kontroll över spelarna och kan styra dem själv. Det finns också en meny, ”Learn Madden”, där man får gå igenom spelets kontroller och med en del minispel öva dem tills man tycker sig ha fått kläm på det hela. Detta fungerade förvånansvärt bra med små instruktioner, minispel och fakta om sporten.

Har du andra football-intresserade polare som bor en bit ifrån, kan du med fördel använda dig av möjligheten att spela online. Denna funktion har jag dock själv inte testat, dels för att jag inte anser mig bra nog och dels för att jag saknar möjligheten att koppla mitt Wii till internet. Annars finns det ett party mode där man kan spela matcher eller diverse minispel mot varandra. Är du därutöver utomordentligt kunnig i football kan du dessutom utmana dina vänner i en frågesport om alla lagen och sporten i sig självt.

Madden NFL 08 erbjuder mycket kul för den som gillar denna sport. Samtidigt fungerar kontrollerna ganska bra och t.o.m. för en lagom sportintresserad person som mig själv så är spelet kul, men för att få ut det mesta och det bästa av spelet bör man ha viss vetskap om vad sporten går ut på och dess olika taktiker. Det som talar emot spelet är att football är en så pass amerikansk företeelse, vilket jag tror kommer att bidra till att Madden NFL 08 kanske inte blir lika poppis i övriga världen som i USA.

Det Bra

  • Inte nödvändigt med ett genuint intresse för amerikansk fotboll

Det Dåliga

  • Amerikanskheten
6

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi