Magic: The Gathering

Av i i Recensioner, 3 Mer

Magic: The Gathering – Battle for Zendikar Event Deck

För höstens stora expansion finner vi oss tillbaka på världen Zendikar. Detta var en värld fylld av skatter och bortglömd ondska. Den ondska som nu sprungit fram ur sitt det fängelse som hållit dem under tusentals år. De fruktansvärda, samvetslösa, evigt hungriga monster som kallas Eldrazi förgör allt i sin väg. Zendikars invånare som ovetande har dyrkat de näst intill bortglömda titanerna som gudar gör sig nu redo för en sista strid. En strid som, till synes, kommer vara omöjlig att vinna.

Jag har tagit mig an att recensera två av expansionens Intro Pack-lekar och expansionens aningen mer avancerade Event Deck. Event Decken är menade att kunna spelas med få eller inga modifikationer i mindre turneringar som FNM eller Game Day.

Ultimate Sacrifice

Som namnet antyder så är denna lek fokuserad på varelser och effekter som ger sitt liv för lekens framgång. Leken är väldigt synergisk och kan verkligen få upp ångan ifall den blir lämnad ifred att göra sin grej. Vanligtvis brukar synergiska lekar vara svaga mot removal, men i den här lekens fall så stämmer inte det eftersom du redan vill att dina varelser ska dö. Den begränsande faktorn i nästan varje match för mig var snarare hur mycket mana jag hade att leka med. Leken har en bra kombination av villiga kroppar, sacrifice outlets och kort som älskar att se andra varelser dö. När alla tre finns representerade på bordet så blir leken väldigt svår att stå mot. I den sista matchen jag spelade med leken hade jag Evolutionary Leap, två Rot Shamblers och ett gäng Blisterpods i spel. Med tanke på hur låg budget leken är så är resultatet överraskande starkt.

Vissa av korten känns en aning malplacerade, även om de är bra kort. Jag tänker främst på Warden of the First Tree. Ett bra kort som spelas i många standardlekar, men i denna lek så är den på sin höjd ifrågasättbar. Det är en bra varelse, men dess aktiveringar kräver all din svarta mana och den främjar inte alls lekens tema. Ett bättre kort att inkludera hade varit Liliana, Heretical Healer eller en till Whisperwood Elemental. Med detta sagt så innehåller leken väldigt bra rare-kort. Många av korten ser spel i standard, främst bland dessa Hangarback Walker och Warden of the First Tree, men också kort som Tasigur, the Golden Fang och Llanowar Wastes. Wizards har verkligen blivit bättre på att lägga in standard-spelbara kort i sina lite dyrare pre-made produkter. Ifall jag skulle bygga vidare på leken skulle jag nog vilja se fler av kort som Smothering Abomination och Evolutionary Leap. De är verkligen hjärtat i leken. Självklart skulle jag vilja ha ett par till Hangarback Walker och personligen tror jag att Liliana, Heretical Healer skulle vara utmärkt då hon dels skapar en kropp när hon flippar och kan dra tillbaka lekens all-star Blisterpod för en väldigt låg kostnad.

Tre Kort

Zulaport Cutthroat

Även om jag inte tror att jag skulle låta Zulaport Cutthroat bo kvar i den slutgiltiga versionen av den här leken så ger kortet en räckvidd som leken annars inte har i sin ursprungliga form. I en av matcherna jag spelade med leken mot en väldigt defensiv lek så gav mig två Zulaport Cutthroat de sista tio skada som jag behövde för att stänga matchen. Har man en sacrifice-outlet som Evolutionary Leap och tillräckligt med mana så kan man bränna hela sitt lag för de sista poängen man behöver.

Brood Butcher

Det här är ett kort som borde vara bra i den här leken. Det är en vettig kropp, den gör en liten varelse och den möjliggör sacrifice. Dock fann jag att Catacomb Sifter var bättre än Brood Butcher i nästan varje match. Skillnaden mellan korten är att Catacomb Sifter är avsevärt billigare, men med en förmåga som belönar sacrifice istället för att möjliggöra den. Både Evolutionary Leap och Vampiric Rites har bra sacrifice effekter och gör att man hellre vill spela Siftern än Butchern.

Evolutionary Leap

Det här är ett kort från Origins som jag aldrig riktigt gav den uppmärksamhet som jag nu tror att kortet förtjänar. Evolutionary Leap är väldigt billig både att spela och att använda och dess effekt är ytterst påtaglig. Det är bättre än ”dra ett kort”. Det är närmare ”dra ett bra kort” som vi sett med kort som Anticipate. Evolutionary Leap är särskilt i en lek som behöver mycket varelser för att funka en otrolig motor och möjliggör hela leken. Det är synd att det bara finns en i leken. Vampiric Rites är liknande, men inte alls lika stark i min mening. Rites är mer anpassad för den typen av lek som också bryr sig om life-gain, vilket Ultimate Sacrifice inte gör.

Snyggaste illustrationen

Hangarback Walker

Fulaste illustrationen

Eyeless Watcher

Det Bra

  • Rolig att spela
  • Synergisk
  • Bra rares

Det Dåliga

  • En del svaga länkar
  • Vissa rares stöder inte temat
8

Skriven av: Viktor Larsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi