Magic: The Gathering

Av i i Recensioner, 2 Mer

Magic: The Gathering – Journey into Nyx Fates Foreseen Intro Pack

Expansionen Journey into Nyx består av ett flertal lekar. Fates Foreseen är en av fem Intro pack. Den använder mycket scry och har Knowledge and Power som nyckelkort.

Fates Forseen

2 Flamespeaker Adept
2 Pensive Minotaur
2 Sigiled Skink
2 Sigiled Starfish
2 Stormcaller of Keranos
1 Bladetusk Boar
1 Cloaked Siren
1 Crackling Triton
1 Omenspeaker
1 Prescient Chimera
1 Prognostic Sphinx
1 Scourge of Fleets

2 Divination
2 Rise of Eagles
1 Interpret the Signs
1 Pull from the Deep
1 Rage of Purphoros
1 Spite of Mogis

2 Riddle of Lightning
1 Lost in a Labyrinth
1 Magma Spray

2 Knowledge and Power
1 Cyclops of Eternal Fury
1 Font of Fortunes
1 Font of Ire

13 Island
13 Mountain

I Journey into Nyx (läs gärna vår recension) fortsätter många av de teman som påbörjades i Theros och Born of the Gods. Förmågan Scry låter dig se på dina översta kort i leken och sedan lägga tillbaka dem överst eller underst för att bättre kontrollera vilken typ av kort du drar. Scry är i min mening en rolig och stark förmåga som passar i alla lekar och på alla kort. Leken Fates Forseen handlar i stor del om att scrya så mycket det går. Men även om Scry är en härlig förmåga så är den inte jättestark i sitt egna sällskap. Det är lite som att laga mat med vitlök. Lite vitlök är alltid gott i nästan allt, men att bara äta vitlök är ingen höjdare.

Fates Forseen innehåller en hel del bra kort. Mest intressant är förstås rare-korten. Låt oss ta en titt!

Prognostic Sphinx
Vinnare av priset för häftigast skägg och även en väldigt bra beater. Prognostic Sphinx är väldigt svår att döda då den har fem toughness och flyger. Inte många varelser kan ta den striden. Att den dessutom kan få Hexproof gör den bara bättre. Man kan tycka att kostnaden för Hexproof (discard a card and tap) är hög, men i motståndarens ögon kommer detta inte göra någon skillnad. En varelse som KAN få Hexproof HAR i princip Hexproof. Ingen kommer lägga en Doom Blade på en varelse de vet kan få Hexproof. Mycket starkt kort!

Scourge of Fleets
RELEASE THE KRAKEN!!! Bordet skälver och varelserna rämnar. Jag har funnit detta kort att vara bra, men inte spektakulärt. I tvåfärgade lekar har du oftast 4-5 Island när du spelar den, och det räcker för att studsa det mesta, men inte allt. Tyvärr är det oftare de stora varelserna du vill tvinga tillbaka till handen. Du ger också motståndaren ett utmärkt tillfälle att spela om varelser med Enters the Battlefield effekter. Nej, jag hade hellre sett Shipbreaker Kraken från Theros här faktiskt. Med det sagt så är illustrationen underbart obehaglig.

Förutom rare-korten finns det en himla massa Scry i leken och två kort som blir bättre med Scry. Det ena är Flamespeaker Adept från Theros. Ett av de få kort som verkligen blir bra av att scrya så mycket som Fates Forseen vill göra. Med två scry per runda (inte ovanligt) så är Flamespeaker Adept genast en 6/3 First Strike som inte har något mot att slå hårt. Det är viktigt för leken att inte gå miste om tillfällen att anfalla med Flamespeaker Adept. Det andra scry-är-bra-kortet är Knowledge and Power. En Enchantment som låter dig Shock:a någonting för två mana varje gång du scryar. Det här är ett av lekens sätt att vinna på, men det är dyyyyrt. Kortet kostar 4R och varje aktivering 2. Det betyder att du betalar sju mana för två skada första gången. Detta går ner över tid förstås, och tillsammans med kort som Sigiled Starfish och Stormcaller of Keranos blir det mycket bättre. Men det krävs fortfarande mycket mana, vilket den här leken inte alltid har.

För att utveckla leken bör man helt klart lägga in fler Flamespeaker Adept och ett par Lightning Strike. Sigiled Starfish är rolig och bra tidigt försvar. Den kan man absolut spela fler av. Den som har möjlighet vill självklart spela den blå/röda guden Keranos, God of Storms som är klockren i Fates Forseen. Kort att ta ut är Pensive Minotaur, Lost in a Labyrinth och Call of Eagles som alla är ganska kassa i min mening.

Snyggaste illustrationen
Interpret the Signs

Fulaste illustrationen
Pensive Minotaur

Tre roliga kort
Riddle of Lightning
Cyclops of Eternal Fury
Prognostic Sphinx

Läs gärna fler av våra recensioner av lekar inom Journey into Nyx. Fler recensioner kommer inom kort.

Journey into Nyx Fat Pack
Fates Foreseen Intro Pack
Pantheon’s Power Intro Pack

Det Bra

  • Scry är trevligt
  • Prognostic Sphinx och hans skägg
  • Mycket omspelvärde

Det Dåliga

  • Inte jättestark lek
  • Svår att förbättra
6

Skriven av: Viktor Larsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi