Magic: The Gathering

Av i i Recensioner, 2 Mer

Magic: The Gathering – Journey into Nyx Pantheon’s Power Intro Pack

Intro packet Pantheo’s Power bygger mycket på constellation-mekaniken som ger dig fördelar varje gång du använder enchantment.

Pantheon’s Power

2 Akroan Mastiff
2 Odunos River Trawler
1 Eagle of the Watch
1 Pharika’s Chosen
1 Rotted Hulk

2 Dreadbringer Lampads
2 Grim Guardian
2 Harvestguard Alseids
2 Nyx Infusion
2 Nyx-Fleece Ram
2 Oppressive Rays
2 Thoughtrender Lamia
2 Underworld Coinsmith
1 Archetype of Courage
1 Archetype of Finality
1 Armament of Nyx
1 Aspect of Gorgon
1 Banishing Light
1 Brain Maggot
1 Cast into Darkness
1 Doomwake Giant
1 Fate Unraveler
1 Font of Return
1 Font of Vigor

15 Swamp
11 Plains

Theros blocket har till stor del handlat om enchantments och alla härliga saker man kan göra med dem. Inte förrän i Journey into Nyx (läs gärna vår recension) har vi dock sett kort som aktiveras när man spelar en lek full med enchantments. Pantheon’s Power tar förmågan Constellation, som ger en effekt varje gång en enchantment spelas av dig, och förstärker den med en vit/svart lek fylld av enchantment varelser. Leken är redan från början intressant och jobbig att möta. Men det finns mycket utrymme för den att växa. Låt oss börja genom att titta på vilka rare-kort som följer med leken.

Doomwake Giant

Här är en varelse som är stor som ett hus och krymper hela motståndarlaget varje gång du spelar Enchantments. I de bästa av världar skulle Doomwake Giant kunna döda en eller två mindre varelser, men jag har sällan upplevt detta. Det blir självklart lättare att slå igenom när motståndarens varelser är förminskade, men det känns ändå inte som en lika stark effekt som från t.ex. Eidolon of Blossoms. Med detta sagt kan den vara förödande mot rätt lek. Det finns många kort som sprutar ut 1/1:or. Dessa faller som flugor vid Doomwake Giants fötter.

Fate Unraveler

Underworld Dreams har länge varit ett av mina favoritkort när man spelar svart. Inte bara sätter den en härlig tidspress på motståndaren, utan den straffar verkligen alla lekar som drar kort hejvilt med kort som Opportunity och Fathom Mage. Väldigt solid 3/4 för bara 3B. Att den också är en Enchantment Creature passar jättebra in i leken.

Det finns mycket synergi i leken, och det känns som att varje gång man spelar en Enchantment så får man mer än man bett om, vilket är trevligt. Leken har inte lika mycket råstyrka som vissa andra lekar, men har många sätt att få igenom skada i vilket fall. Archetype of Finality och Dreadbringer Lampads gör det båda väldigt svårt för motståndaren att blocka på ett snyggt sätt. Leken är rolig att spela, men kan kännas uddlös ibland.

När man spelat leken ett par gånger får man känslan att den är ofärdig. Den har ett klart tema med starka synergier, men det känns som att halva leken mest finns till för att kunna bytas ut, vilket kanske är meningen. Kort som Rotted Hulk, Eagle of the Watch och Font of Vigor känns helt felplacerade. En av fördelarna med att bygga vidare på Pantheon’s Power är dock att många av korten som leken behöver för att bli starkare är alla common eller uncommon. Att lägga till fler Nyxborn Coinsmith, Brain Maggot, Grim Guardian och Banishing Light är inte så dyrt, men kommer lyfta leken avsevärt. För den som vill lägga in ett par rare-kort i leken kan jag rekommendera Underworld Connections för kortdraget, Aegis of the Gods för skydd och självklart Athreos, God of Passage vars liv eller död val passar perfekt ihop med power-nivån på många av varelserna. Valet att förlora liv eller ge din varelse livet åter blir desto svårare när din lek innehåller så mycket kort som stjäl liv.

Vill man ytterligare reta lekar som drar för många kort så kan jag rekommendera kortet Spirit of the Labyrinth. Det ser inte mycket ut för världen, men som en 3/1 för 1W får det ofta in en eller två träffar innan den återgår till att hindra motståndarens kortdragande. Ifall Spirit of the Labyrinth kombineras med Underworld Connections kan du lätt dra dubbelt så många kort som motståndaren genom att aktivera Underworld Connections förmåga enbart på motståndarens tur.

Snyggaste illustrationen
Nyx-Fleece Ram

Fulaste illustrationen
Akroan Mastiff

Tre roliga kort
Underworld Coinsmith
Brain Maggot
Odunos River Trawler

Läs gärna fler av våra recensioner av lekar inom Journey into Nyx. Fler recensioner kommer inom kort.

Journey into Nyx Fat Pack
Fates Foreseen Intro Pack
Pantheon’s Power Intro Pack

Skriven av: Viktor Larsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi