Magic: The Gathering

Av i i Recensioner, 2 Mer

Magic: The Gathering – Modern Event Deck March of the Multitudes

Formatet Modern har blivit mer och mer populärt de senaste åren. I Modern spelar man med alla expansioner som funnits i standard efter 8th edition och Mirrodin. Alltså ett mycket bredare format än det gamla formatet Extended. Efter lång väntan har nu Wizards släppt en Event Deck för Modern. Många hade spekulerat om vilken lek som skulle få bära fanan på den i särklass dyraste pre-constructed leken hittills. Till mångas förvåning blev det vit/svarta tokens som fick äran. Här är leklistan:

March of the Multitudes

3 Tidehollow Sculler
2 Soul Warden

4 Lingering Souls
4 Spectral Procession
2 Inquisition of Kozilek

4 Raise the Alarm
3 Path to Exile
3 Zealous Persecution

4 Intangible Virtue
3 Honor of the Pure

2 Shrine of Loyal Legions
1 Sword of Feast and Famine

1 Elspeth, Knight-Errant

5 Plains
4 Caves of Koilos
4 Isolated Chapel
4 Swamp
4 Windbrisk Heights
2 City of Brass
1 Vault of the Archangel

Sideboard

3 Duress
3 Kataki, War’s Wage
3 Relic of Progenitus
2 Burrenton Forge-Tender
2 Dismember
2 Ghost Quarter

Det första man märker när man läser igenom leklistan är hur många non-basic länder som leken har. Modern är ett format med MÅNGA riktigt bra non-basic länder, till exempel fetchländerna, shockländerna och inte minst mina favoriter M10-duals. Modern Event Deck är menad att vara spelbar i en turnering direkt ur lådan, och länderna matchar den här förväntningen. Hela femton länder i leken är rare varav två City of Brass med den nya illustrationen från Modern Masters. Wow!

March of the Multitudes har ett mycket uppenbart tema. Att snabbt generera en stor mängd tokens och sen boosta dessa med enchantments som Intangible Virtue och Honor of the Pure. Leken har en del disruption i form av Inquisition of Kozilek och Tidehollow Sculler. Två kort som tidigt plockar bort massremoval från motståndarens hand. Du vill inte finna dig i mitten av matchen mot en Anger of the Gods eller Volcanic Fallout. Leken är väldigt strömlinjeformad för att följa temat och använder ett par Mythic Rares för att sticka ut i särskilda situationer. Eftersom leken, precis som formatet, är ganska snabb så finns Path to Exile som enda removal. Dock är det klart ett av de bästa removals som någonsin tryckts. Att exile:a en varelse för en vit mana är helt galet oavsett vilken skjuts det ger motståndarens manabas.

Lingering Souls

Här är en av lekens bästa token-skapare. Två flygare för 2W är helt ok. Kortet har starkt mervärde eftersom det kan spelas om för 1B. Jag tycker om att vänta med Flashback effekten ifall min motståndare skulle lyckas spela massremoval mot mig. Då är en eller två Lingering Souls ett bra sätt att komma tillbaka på.

Shrine of Loyal Legions

Ett kort som jag från början underskattat rätt mycket. Dock märker man när man väl spelar kortet hur ohyfsat snabbt det växer. Ifall matchen går tillräckligt långt kommer en Shrine of Loyal Legions som du spelat på runda tre lätt kunna kläcka ur sig tio tokens. Det är synd att det inte är vita varelser som hoppar ut då de hade kunnat stärkas av Honor of the Pure.

Sword of Feast and Famine

En stark kandidat för titeln ”bästa equipment någonsin”. Med skydd från en stor del av lekarna du kommer möta och en komma-igenom effekt som både främjer tempo och card advantage så är svärdet helt rätt kort att spela med.

Windbrisk Heights

Hideaway cykeln av länder kom i Lorwyn för länge sedan och jag gav de aldrig mycket tanke just för att deras förkrav för att aktivera sitt gömda kort var så orimliga. Windbrisk Heights har dock ett mycket uppnåeligt förkrav, att anfalla med tre varelser. I March of the Multitudes kommer det vara du ofta att anfalla med både tre, fyra och fem varelser. Effekten blir bara bättre av att du kan spela in det gömda kortet i instant-speed under strid. Ifall du exempelvis har en Honor of the Pure under Windbrisk Heights kan du använda effekten som en sorts combat trick på en oanande motståndare. Utöver detta så är illustrationen verkligen i särklass vacker.

Efter att ha spelat leken ett par gånger mot både Standard- och Modernlekar kan jag bara medge att den verkligen gör en sak bra, nämligen att vinna. Det var imponerande hur snabbt matcherna tog slut och hur även massremoval och tidigt försvar verkade chanslöst mot den våg av ständigt växande tokens som flöt från min hand. När man köper March of the Multitudes tror jag att det är viktigt att man är väldigt medveten om att den just är menad för turneringsspel och inte vardagsspelande. Det var få matcher som faktiskt var roliga. För det mesta tog det fyra-fem rundor innan brädet var nerlusat med flygande 3/3or med vigilance. Inom kort var det klart att motståndaren inte ens skulle hinna komma igång med sin lek innan hen var död. Och ve den som missade att spela land en runda. Då kunde man ge upp redan där.

Lekens sideboard har en hel del vapen mot mycket av det man kan möta i Modern. Tre Kataki, War’s Wage är ett utmärkt försvar mot Affinitylekar och Burrenton Forge-Tender stoppar Goblins framfart en liten del. Dredge är en av de starkaste lekarna i Modern och förhoppningsvis så hjälper Relic of Progenitus att sätta stopp för alla den lekens graveyard-hyss.

Förutom alla dessa kort finns det också en del trevliga bonusar i lådan som trots allt kostar närmare tusenlappen beroende på vart du köper den. En av de snyggaste T20 jag sett från Wizards och en uppsättning foilade plastfickor var mycket välkomna när jag öppnade lådan. Jag tycker också om att den leklåda som March of the Multitudes kommer i inte har någon annan märkning än Magic the Gathering. Den är nämligen en utmärkt leklåda för vilken lek som helst. Förutom en 60-korts lek får man plats med en sideboard, ett par tärningar och en mini-Bounty. Perfekt!

Det Bra

  • Många bra länder
  • Effektiv
  • Sword of Feast and Famine

Det Dåliga

  • Tråkiga matcher
  • Jättedyr
  • Väldigt få tokens medföljer
8

Skriven av: Viktor Larsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi