Magicka: Marshlands

Av i i Recensioner, 3 Mer

Magicka: Marshlands

Svenska Arrowhead Game Studios fortsätter att pumpa ut expansioner till det populära spelet Magicka. Nu känns det dock inte fullt så magiskt längre.

Det är populärt med zombies i spel just nu. Se bara på spelserien Call Of Duty där det mer eller mindre blivit ett givet inslag att man tillsammans med vänner ska överleva mot en hord av zombies. Magicka har redan kopierat den och flera andra liknande spelserier med ett Vietnamtema så varför inte göra ett försök på zombies?

Om man köper Magicka: Marshlands får man två nya banor som heter Caverns och Marshlands att lägga till sin samling av challengebanor. Målet på challengebanor är att försöka överleva 20 vågor av fiender som anfaller en och ens vänner. Varje våg blir svårare än den andra och mot slutet är det ett kaos på bildskärmen fylld av fiender och magiska besvärjelser.

Banorna är faktiskt helt okej utformade och varandras raka motsatser. I Caverns börjar man rätt instängt i banans mitt och fiender kommer från alla håll medan Marshlands är en betydligt mer öppen bana där man kan röra på sig mer. Jag gillade Marshlands mer när striderna som sagt brukar bli minst sagt kaotiska och lite utrymma knappast hjälper. Marshlands sticker även ut när det är zombies och inte orcher och troll man skall försvara sig mot. Zombies fick man möta lite i äventyrsdelen av Magicka tidigare men inte i denna utsträckning och att döda zombies är alltid kul, oberoende på spelgenre tydligen.

I ett försök att marknadsföra denna expansion gick Arrowhead Game Studios ut och bad spelarna välja vilken av de två banorna som skulle vara gratis. En av banorna skulle kosta $1.99 och den andra skulle då följa med gratis. $1.99 är förvisso en struntsumma men efter att ha spelat banorna, även om de faktiskt är helt okej, kan jag inte sluta känna att båda borde ha varit gratis. Det som slår mig när jag spelar den här expansionen är precis att det precis som i Magicka: Vietnam har tillförts väldigt lite till spelet. Än en gång släpps en expansion som skall låta som en förändring men när det kommer till kritan är det samma spel i en annan miljö mot samma fiender ritade lite annorlunda.

Ett problem jag stötte på medan jag testade denna expansion var att väldigt få spelade dessa banor. De gånger jag inte hittade någon att spela med försökte jag själv och blev då snabbt påmind om hur enormt svårt och på gränsen till tråkigt det här spelet är ensam. Jag förbluffas faktiskt över hur lite tanke som ägnats åt att göra spelet åtminstone lite kul för de som antingen inte hittar någon att spela med eller för den delen vill spela själva.

Nä jag hade minsann hellre sett att utvecklaren hållit tillbaka på en eller två expansioner, tänkt lite nytt och släppt en större och bättre expansion till ett lite högre pris. Nu känns det mest som en prenumeration på samma tidning med nytt omslag och vem skulle inte känna sig lite lurad då? De flesta som köper Magicka: Marshlands kommer säkert uppskatta banorna för de är som sagt helt okej. Men några stora nyheter skall man alltså inte förvänta sig.

Det Bra

  • Helt okej bandesign.
  • Zombies är alltid kul.

Det Dåliga

  • Känns snålt.
  • Inget nytt.
  • Fortfarande dödstråkigt att spela själv.
4

Skriven av: Håkan Hägglund

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi