Magicka: Nippon

Av i i Recensioner, 3 Mer

Magicka: Nippon

I ett försök att samla pengar till Japan ges vi möjlighet att byta ut trollkarlsrocken, staven och hatten mot en kimono, katana och rishatt.

Det är få spelutvecklare som är så hängivna sina fans som svenska Arrowhead Game Studio. Det känns inte som allt för länge sedan jag skrev om Magicka: Marshlands men de har i snabbt takt pumpat ut nytt material. GameElite kommer sinom tid skriva om fler av expansionerna men jag är rädd att recensionerna kommer att se rätt lika ut.

Magicka: Nippon är i mina ögon den tunnaste hittills men också kanske den mest värdefulla. Varför? Jo för att om du köper denna för ynka 7 kr går hälften av det du betalar till välgörenhet. Ingen har nog missat det som hände Japan i våras och att donera hälften av intäkterna dit är ett nobelt drag av spelutvecklarna.

Detta är den minsta expansionen jag spelat hittills men den innebär nog störst förändringar för spelaren. Den innehåller inga nya banor men istället ny klädsel i form av en kimono, ett svärd och en bambustav. Svärdet heter ”Yawarakai-Te” (ömsinta händer) och refererar till en legend om Japans mest kända smeder vid namn masamune. Svärdet gör det möjligt att skära genom rustning. Bambustaven heter ”Staff Of Endurance” och med den i handen får man ökad tålighet mot elementmagier. Kimonon är, om än fin, helt kosmetisk men vapnen medför en stor förändring för spelet. För första gången blir finns möjligheten att man kan hamna i underläge om man inte pungar ut pengar.

Om detta är bra eller dåligt är diskuterbart men enligt mig är det sämre. Det är främst i Magickas nya PVP-läge detta märks. Har du inte köpt Nippon hamnar du direkt i ett underläge eftersom vissa har en stav som gör dem mer tålig. Det är min rädsla att Arrowhead kommer att fortsätta släppa såna här expansioner och även om det just nu rör sig om småslantar kommer i slutändan den med störst plånbok vara bäst. Detta kommer att resultera i att spelarna kommer delas upp vilket aldrig är bra. Då hade det varit bättre om de som betalat för vapnen hade spelat för sig själva.

Magicka: Nippons få nyheter erbjuder mer än tidigare expansioner även om jag tycker förändringarna i slutändan stjälper mer än de hjälper spelet. Jag kan dock inte annat än applådera initiativet att donera hälften av pengarna till välgörenhet. Om nu alla stora bolag med multimiljonspel kunde göra detsamma!

Det Bra

  • Hälften av det man betalar går till välgörenhet.
  • Svärdet och staven är roliga att använda.

Det Dåliga

  • Tre saker?! Känns tunt.
  • Ojämnt i PVP-arenan för de som inte köpt vapnen.
5

Skriven av: Håkan Hägglund

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi