Magix Ringtone Maker

Av i i Recensioner, 3 Mer

Magix Ringtone Maker

Det ringer numera lite varstans, på bussen, i affären och så vidare. Många vill gärna ha en fräck ringsignal med personlig touch. Det är just det Magix Ringtone Maker kan hjälpa dig med. Är det ett idealiskt program för alla ungdomar?

Ringtone Maker är ett program som är mycket enkelt att använda. Dessutom finns det ett flertal videosnuttar som demonstrerar och förklarar olika delar av programmet. Det gör att även en mycket ovan datoranvändare kan använda Ringtone Maker. Att göra ett så pass enkelt program kan också ha sina risker då det kan ha för få funktioner.

Du utgår från befintliga ljudspår såsom musik, inspelade röster och ljudeffekter. Dom importerar du till Ringtone Maker. Dina ljudspår kan du lägga i fyra olika kanaler och på så sätt kan olika ljud mixas. Varje musiksnutt återges som ett vågmönster på skärmen. Du kan sedan lätt välja vilken del av musikspåret som ska ingå i din ringsignal.

Musik kan hämtas bland annat från MP3-filer och CD-skivor. Ljudeffekter finns det en hel uppsjö dels på skivan som följer med och dels lite varstans på internet. Om du ansluter en mikrofon till datorn kan du även spela in egna ljudeffekter.

När du känner dig klar kan du lyssna på din signal dels som vanligt datorljud och dels som en simulering över hur det låter på en mobiltelefon.

Slutligen är det dags att skapa själva ringsignalen. Det ljud i de fyra kanalerna som ligger inom markerat område bildar din ringsignal. Du kan spara din signal i fyra olika format – MP3, WAV, AMR och SMAF. Observera att din telefon måste kunna hantera något av dessa format för att kunna spela upp din melodisnutt. Du hittar en lista på Magix hemsida över mobiler som stöds av Ringtone Maker. Om din mobil och din dator har stöd för överföring via blåtand eller infrarött ljus så kan du sända ringsignalen trådlöst till din mobil.

Omdöme: Det finns många kraftfulla musikprogram som klarar betydligt mer än Magix Ringtone Maker och som passar utmärkt att skapa ringsignaler med. Sådana program är dock komplexa. Om du istället söker ett lättarbetat program utan tonvis av finesser är Ringtone Maker ett bra val. Jag tycker dock att priset (299:- för boxad version och 249:- för nedladdningsbar version) är väl saftigt.

Det Bra

  • Enkelt att arbeta med.
  • Det går snabbt att skapa ringsignaler.
  • Du får verkligen personliga ringsignaler.

Det Dåliga

  • Inget för den som har avancerade krav.
  • Väl högt pris.
6

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi