Microsoft Wireless Laser Desktop 6000

Av i i Recensioner, 3 Mer

Microsoft Wireless Laser Desktop 6000

Det senaste inom mustekniken är laser. Microsofts nya paket innehåller en lasermus samt ett tangentbord med transparenta tangenter.

Såväl mus som tangentbord i paketet Wireless Laser Desktop 6000 är trådlösa vilket ger en större frihet. Musen, Wireless Laser Mouse 6000, och tangentbordet, Wireless Comfort Keyboard 1.0, går båda i den grå färgskalan. De är snyggt designade. Speciellt snyggt är tangenterna som är transparenta. Jag tror att en svartfärgad ram, alternativt mörkgrå, hade varit snyggare än den ljusgrå färgen som tangentbordet försetts med. Då hade kontrasterna framhävt tangenterna.

Lasermusen har högre upplösning än optiska möss. Eftersom precisionen därmed ökar har lasermusen en klar fördel i flertalet spel. Musen har mycket bra följsamhet och ligger utomordentligt bra i handen. Ni som är vänsterhänta kan dock inte använda Wireless Laser Desktop 6000.

Musen har försetts med två knappar på tumsidan. Den ena används för att bläddra bakåt när man surfar. Den andra knappen öppnar ett förstoringsglas på skärmen som förstorar såväl text som bild. Det är en funktion jag sällan använt, men vid ett par tillfällen har den visat sig vara riktigt användbar. Vidare har musen ett hjul som är tippbart i sidled. Med den kan man skrolla genom dokument i såväl sidled som höjdled.

Tangentbordet har försetts med ett gäng extraknappar. Till vänster finns fem små knappar för att bland annat öppna e-post, messenger och webbläsare. Här finns även ett skjutreglage som används för att förstora och förminska dokument. Det är mycket användbart. Ovanför tangenterna finns knappar för mediaspelaren, samt fem lite större knappar. Dessa är till för att du snabbt ska kunna öppna dina egna favoritprogram eller dokument.

Tangenterna på Wireless Comfort Keyboard är inte placerade helt rakt som på de flesta tangentbord. Istället sitter de i en svag kurvform, vilket är att föredra framför det traditionella tangentbordet. Dock behövs en kort tid för att vänja sig eftersom vissa knappar är något större än normalt.

Handlovsstödet, som inte går att ta bort, är av en mörkare grå ton, vilket på ett snyggt sätt bryter mot den ljusare tonen. Handlovsstödet är något mjukare än normalt, vilket är mycket skönt. Däremot gillar jag inte att det är lite väl halt.

Omdöme: Microsoft Wireless Laser Desktop 6000 är ett utmärkt paket med en bra mus och ett bra tangentbord. Att paketet är trådlöst är nästan befriande då man får en mycket stor frihet.

Det Bra

  • Musen är riktigt skön.
  • Snyggt med transparenta tangenter.
  • Fem knappar på tangentbordet som kan användas helt fritt.
  • Bra ergonomi.
  • Skjutreglaget på tangentbordet.

Det Dåliga

  • Den ljusgrå färgen på ramen runt tangentbordet borde vara mörkare.
  • Handlovsstödet är väl halt.
8

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi