Microsoft Wireless Optical Desktop 5000

Av i i Recensioner, 3 Mer

Microsoft Wireless Optical Desktop 5000

Digital fotografering blir allt vanligare. Microsofts nya paket innehåller tangentbord, mus och bildbehandlingsprogram.

Det sladdlösa tangentbordet, Wireless Photo Keyboard, har fem specialknappar för bildbehandling. Med dom kan du snabbt utföra några vanliga sysslor såsom att skriva ut, skicka e-post och öppna fotoalbumet. Knapparna har anpassats till Microsoft Digital Image Standard, ett program som följer med paketet. Alla tangentbordets specialknappar kan emellertid programmeras efter dina behov. Du kan då starta valfritt program eller använda standardkommandon såsom skriv ut eller kopiera.

Utformningen av tangentbordet skiljer sig från merparten tangentbord då själva huvuduppsättningen av tangenter är något svängda. Tangenternas utformning påminner en del om ett ergonomiskt tangentbord. Detta kändes till en början något ovant eftersom vissa tangenter är större än normalt och därmed stämmer inte fingersättningen helt. När jag väl vant mig var tangenternas utformning helt okej.

För övrigt finns bland annat knappar för kontroll av mediauppspelning. Dessutom finns fem mycket användbara knappar. Dessa kan användas för att snabbt öppna dina egna favoritprogram eller dokument.

Wireless Photo Keyboard har inbyggt handledsstöd som inte går att ta bort. Det är vadderat och därmed ganska mjukt. Trots att mjukheten gör stödet skönare är jag inte nöjd då det dels är för smalt och dels för halt. Mina händer glider och därmed har en stor del av handledsstödets syfte försvunnit.

Musen, Wireless IntelliMouse Explorer 2.0 är optisk och sladdlös. Den har två knappar utöver standard. Med dem kan du bläddra framåt och bakåt i webbläsaren. Mushjulet kan vickas i sidled. På så sätt kan man skrolla dokument i sidled och inte enbart uppåt och nedåt. Musen är behaglig att använda även om jag tycker att framåt- och bakåtknapparna sitter lite högt upp.

Digital Image Standard är ett lättanvänt bildbehandlingsprogram som är lagom kraftfullt för hemmabruk. Förutom att redigera bilder kan du organisera bilderna i ett fotoalbum samt göra bildspel att visa för nära och kära. Jag har tidigare recenserat storebror, Digital Image Suite 2006. Länk finns efter recensionen.

Omdöme: Det tar emot att ge Microsoft Wireless Optical Desktop 5000 ett lågt betyg. Det är i grund och botten ett bra paket för dig som behöver både tangentbord, mus och bildbehandlingsprogram. Handledsstödet är emellertid inte bra. Det är jobbigt, och oergonomiskt att händerna hela tiden glider. Handledsstödet är även lite väl smalt. Därför vill jag råda er att prova tangentbordet i butiken före ett eventuellt köp.

Det Bra

  • Omfattande paket.
  • Programmerbara, personliga knappar på tangentbordet.
  • Handledsstödet är mjukt.

Det Dåliga

  • Handledsstödet är för halt och väl smalt.
  • Det tar ett tag att vänja sig vid tangentbordets form.
4

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi