Mophie Juice Pack

Av i i Recensioner, 4 Mer

Mophie Juice Pack

Tar batteriet i din mobil slut innan dagen gör det? Det kan ett skal med inbyggt batteri göra susen.

Mophie ses av många som ett lite exklusivare märke inom batterier och laddning. Apple säljer exempelvis enbart batterier från Mophie. Mophie själva framhäver gärna att deras produkter håller hög kvalitet. Exempelvis kvalitetssäkras produkten genom tre separata kontroller under produktionen. Jag skriver denna korta inledning eftersom det just är kvalitetsintrycket hos batteriskalet Juice Pack som fångade mitt initiala intresse. Jag har testat Juice Pack på en Samsung Galaxy S7. Batteriet finns till följande mobiler:

 • iPhone 7 / 7 plus
 • iPhone 6 / 6s / 6 plus
 • iPhone SE
 • iPhone 5 / 5s
 • Samsung Galaxy Note 8
 • Samsung Galaxy S8 / S8+
 • Samsung Galaxy S7
 • LG G4

Juice Pack är till för dig som inte får batteriet att räcka hela dagen. Använder man mobilen flitigt finns nämligen en risk att batteriet dör innan kvällens slut. En lösning kan då vara att använda ett batteriskal såsom Juice Pack. Det är ett skal med inbyggt batteri. För att montera mobilen i Juice Pack delar man skalet på mitten, sätter i mobilen och sätter på den övre ramen igen vilket är enkelt.

Skalet är något större än mobilen och framför allt tjockare och tyngre, men det är ju givet eftersom det innehåller ett batteri på 2 950 mAh. Skalet väger 100 g vilket naturligtvis märks.

På mobilens nedre kortsida sitter uttaget för hörlurar. Det hamnar runt en halv centimeter in i skalet. Mophie skickar med en kort förlängningssladd till hörlurssladden ifall den du har inte passar i hålet. Detta problem finns inte för USB-porten som flyttats nedåt.

Kvalitetsintrycket är som sagt var högt. Många billiga skal har antingen ursparingar eller dåliga knappar för på- och volymknapparna. På Mophie känns däremot knapparna mycket bra. De känns naturliga – ungefär som om de skulle vara originalknappar på en mobil.

Batteriet i Juice Pack är på 2 950 mAh. Det är nästan lika stort som batteriet i Samsung S7, men jag har aldrig varit med om ett batteri som kan leverera den nominella strömkapaciteten. Många batteritillverkare är lite otydliga eller näst intill oärliga på den fronten. Därför glädjer det mig att Mophie skrivit att Juice Pack ger 60 % extra batterikraft, och inte 100 %. Det är en rimlig siffra som dessutom stämmer. Mina mätningar gav nämligen 64 % extra batterikraft. Hur länge det räcker beror givetvis på vad du gör. Enligt en beräkning av Mophie räcker det till elva timmars extra taltid, fyra timmars extra surfande eller sju timmars extra filmtittande.

Laddning av mobil och Juice Pack sker med mobilen i skalet. Man ansluter mikro USB-kabeln till Juice Pack och sedan laddas först mobilen och först när den är fulladdad laddas Juice Pack. Det går också alldeles utmärkt att ladda såväl mobil som skal trådlöst med QI-teknologi. Att använda Juice Pack för att ladda mobilen är också enkelt. Man trycker två sekunder på en knapp på skalets baksida varvid laddningen av mobilen startar.

Det enda som jag ser kunde göra Juice Pack bättre är ett skärmskydd som skyddar displayen och gör skalet till ett plånboksfodral. En sådan produkt har Mophie inte. Mophie Juice Pack är ett högkvalitativt batteriskal som jag verkligen kan rekommendera till alla som behöver mer batteritid och som kan stå ut med att mobilen blir något större och tyngre.

Det Bra

 • Ger 60 % extra batterikapacitet
 • Hög kvalitet
 • Enkel att använda
 • Väl genomtänkt
 • Trådlös laddning

Det Dåliga

 • Inte vattentät
 • Mophie har ingen variant med skärmskydd
 • Gör mobilen större och tyngre
8

Skriven av: Linda Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi