Mophie Snap+ Juice Pack Mini

Av i i Recensioner, 4 Mer

Mophie Snap+ Juice Pack Mini

Har du problem med att mobilens batteri dör innan dagens slut? Ett externt batteri kan då vara svaret.

Apple 12 och framåt har en finess kallad Magsafe. Den består bland annat av en ring samt en linje med magneter på mobilens baksida. Magneterna gör att tillbehören fäster på exakt rätt ställe på baksidan. En mängd tillbehör har stöd för Magsafe.

Magsafe möjliggör bland annat trådlös laddning med Qi-teknik. Mophie Snap+ Juice Pack Mini är ett trådlöst batteri (powerbank) med stöd för Magsafe, men tillbehöret har ingen Magsafe-licens. På baksidan finns områden motsvarande Magsafemagneterna. Tryck på batteriets på-knapp och sätt det på mobilens baksida. Tack vare magneterna hittar Snap+ Juice Pack Mini rätt position och laddningen börjar. Batteriet sitter hyfsat hårt fast, men kan lossna om man är lite oförtsiktig.

Jag har testat Snap+ Juice Pack Mini på två mobiler, dels iPhone 13, dels iPhone 12 mini. Batteriet passar iPhone 12 till 14 förutom 13 Pro. Batteriet funkar dåligt på 12 mini då dess nederkant sticker ut samt att batteriet skymmer den nedersta kameran.

Batteriet kan även användas med andra mobiler med Qi-laddning trots avsaknad av Magsafe. Det medföljer nämligen en magnetisk ring som kallas snap-adapter. Med hjälp av en speciell pappbit mäter man ut exakt var ringen ska sitta på mobilens eller skalets baksida. Väl fastklistrat kan batteriet fästas vid batteriet och Qi-laddningen startar. Laddningen fungerar som den ska men batteriet sitter dåligt på mobilen. Eftersom det inte finns några magneter som riktar in batteriet snurrar det runt lite hur som helst.

Eftersom Snap+ Juice Pack Mini använder trådlös Qi-teknik kan andra produkter som har Qi laddas. Exempelvis kan Apples Qi-kompatibla hörlurar laddas genom att placeras på batteriet.

Snap+ Juice Pack Mini laddas med en USB-C-kabel. Detta uttag kan dessutom användas för att ladda olika tillbehör eller mobiler om så önskas. Effekten via USB-C är 12 watt medan den trådlösa laddningen sker med 7,5 watt. Magsafe-licensierade laddare klarar av det dubbla, 15 watt.

Batteriet i Snap+ Juice Pack Mini har en kapacitet om 5 000 mAh (milliampere-timmar). Det ska räcka för att ladda många mobiler till 100 procent. Snap+ Juice Pack Mini klarade av att ladda min urladdade iPhone 13 till 63 procent vilket är en besvikelse. Tänk om jag inte klarar mig efter dessa extra 63%. Jag tycker det är rimligt att Snap+ Juice Pack Mini borde klara av att ladda en iPhone 13 till 100 procent. Batteriet i iPhone 13 är på 3 240 mAh.

Omräknat blir den verkliga kapaciteten 40 procent av de 5 000 mAh som anges. Till Mophies försvar kan sägas att den faktiska kapaciteten hos ett bärbart batteri nästan alltid är betydligt lägre än den angivna.

Designen är riktigt lyckad. Batteriet pryder baksidan på mobilen på ett utmärkt sätt. Då Snap+ Juice Pack Mini inte har överdrivet hög kapacitet har Mophie lyckats hålla nere vikten. Dessutom är batteriet inte speciellt tjockt vilket, tillsammans med en bra vald yta, gör att det ligger skönt i handen utan att halka.

Snap+ Juice Pack Mini är ett lättanvänt och snyggt externt batteri som sitter bra på mobilens baksida. Med bättre faktisk kapacitet hade betyget blivit högt. Nu blir det en svag sjua.

 

Hitta fler bra deals här »

 

Det Bra

  • Snygg design
  • Lagom stor – lätt
  • Kan ladda hörlurar och andra Qi-kompatibla produkter
  • Även laddning via USB-C

Det Dåliga

  • Uppmätt kapacitet är enbart 40 procent av angiven
  • Snap-adaptern fungerar inte tillfredsställande på icke Magsafe-kompatibla mobiler
  • Väl stor för iPhone 12 Mini
  • Passar inte iPhone 13 Pro
7

Skriven av: Linda Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...