Mophie Speedport 67

Av i i Recensioner, 1 Mer

Mophie Speedport 67

Snabbladdning av din mobil? Det är fullt möjligt med exempelvis Mophies senaste laddare på 67 watt.

Enligt en ny undersökning från OnePlus är batteritiden viktigast för dagens mobilanvändare. Många är missnöjda med batteritiden. Därför är korta laddningstider väsentligt. En snabbladdare kan då vara räddningen. Jag har testat Mophies nya 67 watt snabbladdare med två USB-C-portar. Den kan exempelvis ladda en mobil samt en MacBook Air samtidigt.

Speedport 67 är en modern GaN-laddare. GaN (Galliumnitrid) är ett material som bland annat används i moderna laddare i stället för den traditionella kiseln. GaN har många fördelar. Bland annat tål det höga temperaturer och har effektiv strömöverföring. Det gör att GaN-laddare är kompakta och därmed betydligt mindre – ända ner till halva storleken – än konventionella laddare. Materialet passar mycket bra i laddare med hög effekt.

Den versionen av Speedport 67 jag testat har två USB-C-portar. Båda portarna kan leverera 67 watt vilket gör att du inte behöver bry dig om vilken port du använder. Använder du båda portarna är den sammanlagda effekten 67 watt (maximalt 45 respektive 22 watt per port).

Jag har enbart testat två mobiltelefoner men Speedport 67 kan användas till mängder av utrustning såsom mobiler, surfplattor och bärbara datorer. Speedport 67 laddade en iPhone 13 från noll till 50 procent på 32 minuter vilket får anses snabbt. Batteriet har en kapacitet på 3 240 milliamperetimmar (mAh).

På Androidmobilen OnePlus 11 testade jag tre alternativa laddare – Speedport 67, 100 watt originalladdare samt en gammal Quick Charge 3 snabbladdare (18 watt, säkert tio år gammal) från Samsung. Mobilens batteri har en kapacitet på 5 000 milliamperetimmar. Följande världen uppmättes vid laddning noll till 50 procent:

 • Speedport 67 – 40 minuter
 • 100 watt originalladdare – 14 minuter
 • Gammal Samsung snabbladdare – 68 minuter

Originalladdaren var inte oväntat betydligt snabbare än Speedport 67 eftersom denna laddare har optimerats för OnePlus och dessutom har högre effekt. Om man tar hänsyn till de olika batterikapaciteterna laddade Speedport 67 OnePlus 11 något snabbare än iPhone 13. Intressantast är dock skillnaden mellan den gamla snabbladdaren från Samsung och Speedport 67. Mophies laddare var nästan en halvtimme snabbare.

Tänk på att det skiljer mellan olika USB-C-kablar. Har du en kabel av låg kvalitet kan laddningstiderna bli längre. En annan begränsande faktor är att mobiler och surfplattor har ett max tak för laddarens effekt. De flesta mobiler behöver inte så pass hög effekt som 67 watt.

Om din mobil, surfplatta eller dator har stöd för snabbladdning är Mophie Speedport 67 ett utmärkt val. Ett extra plus för de två USB-C-uttagen. Laddaren laddar inte bara snabbt utan den blir inte heller speciellt varmt. Detta tack vare GaN-tekniken. Speedport 67 är dock ganska dyr – utan sladd från 700 kronor enligt Pricerunner (augusti 2023). Passa på och köp laddaren från Zaggs egen hemsida. De har extrapris just nu – 40 euro med frakt vilket motsvarar 470 kronor.

Mått & vikt

 • Höjd (cm) 2
 • Bredd (cm) 1
 • Djup (cm) 4
 • Vikt (g) 130

 

Hitta fler bra deals här »

 

Det Bra

 • Hög effekt ger snabb laddning
 • Två USB-C uttag
 • Blir inte speciellt varm
 • Förhållandevis liten jämfört med äldre laddare

Det Dåliga

 • Ganska dyr
9

Skriven av: Mats Ernofsson