MotoGP 10/11

Av i i Recensioner, 3 Mer

MotoGP 10/11

MotoGP 10/11 glänser som motorcykelsimulator med gastkramande racing enligt Ola. Spelet har avancerad fysik och körkänsla. Något för alla som är intresserad av sporten.

Capcom levererar i och med MotoGP 10/11 det allra senaste inom hejdlöst fartfylld motorcykelåkning. Till priset av ett spel får man två säsonger komplett med banor och förare. Man har nämligen valt att släppa 2010 års säsong med själva spelet och 2011 som gratis nedladdningsbart material. De flesta entusiasterna tycker antagligen inte att 2010 års säsong är särskilt intressant men man kan åtminstone se det som en bonus.

MotoGP är en tvättäkta simulator med genrens alla för- och nackdelar. Som spelare har man full kontroll över sin förare. Allt från hur man fördelar vikten till vilka bromsar man ska använda. Det gäller att ha god kunskap om fordonet och hur det fungerar för att klara av de tuffa loppen. Capcom har dessutom med denna utgåva av MotoGP uppgraderat sin fysikmotor för att göra upplevelsen ännu mer realistisk. Medan många motorälskare kommer gilla MotoGP för dess avancerade fysik och körkänsla riskerar det samtidigt att skrämma bort många som bara vill ha en avslappnad stunds racing. Utvecklarna har försökt att råda bot på detta genom att implementera diverse alternativ och spellägen som kan göra MotoGP lite mer arkadigt om man så vill. Man kan till exempel ställa in så att spelet själv sköter de mer avancerade kontrollerna åt en och lämnar styrning, gas och broms till spelaren. Challenge mode handlar om att göra så mycket coola saker som möjligt för att tjäna in bonussekunder till en ständigt nedåttickande klocka.

MotoGP är dock tänkt som en simulator och det är på de punkterna som spelet verkligen glänser. Det roligaste spelläget som även blev mest populärt i föregångaren, MotoGP 09/10, är Career mode där man börjar som en fattig söndagsåkare som drömmer om att bli en riktig stjärna. Vägen dit är lång och man får tillbringa många timmar med att klättra i rangerna. Loppen kan bli oerhört gastkramande ibland när man vet att man både har pengar och ära som står på spel. När man inte är på banan anställer man ingenjörer som forskar fram nya delar åt ens motorcykel, anlitar PR-agenter och skaffar sponsorer. Det är riktigt nördigt och kräver tålamod och eftertanke men belönar den som verkligen sätter sig in i det. En välkommen nyhet är möjligheten att spela Career mode tillsammans med en kompis i split-screen vilket ger en helt ny dimension till spelupplevelsen.

MotoGP 10/11 är ett riktigt bra spel om man är intresserad av sporten. Är man mer av ett Burnout/Need for Speed-fan så kommer man inte att gilla det här spelet men å andra sidan är det inte en målgrupp som MotoGP-spelen vänder sig till. MotoGP 10/11 skiljer sig inte särskilt mycket från föregångaren vilket gör att det kan svida lite i plånboken om man hade förväntat sig fler nyheter. Är man dock sugen på att lira med en kompis är det väl värt pengarna!

Det Bra

  • Detaljerad simulator
  • Avancerat Career mode

Det Dåliga

  • Inte så många nyheter
  • Slätstruken grafik
8

Skriven av: Ola Lundin

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi