MotoGP 15

Av i i Recensioner, 7 Mer

MotoGP 15

Motorcykelsimulatorn MotoGP är tillbaka i 2015 års version. Ta dina hojar ut på tävlingsbanor runt om vår värld.

MotoGP har denna gång genomgått en liten uppdatering men just dessa små och viktiga ändringar gör att spelet betydligt mer spelbart och underhållande än sina föregångare.

Något som jag dock retade mig på är de ”få” valmöjligheterna man har när man skapar sin karaktär. Du kan till exempel inte välja vilka nummer eller kombinationer av nummer som du vill utan är låst vid de som tillverkaren tycker att du ska ha. Detta kanske låses upp senare i spelet men så länge jag spelade så kunde jag bara välja mellan ett fåtal. En detalj i sammanhanget men en retlig sådan.

Det andra som jag inte är helt tillfreds med är hur lite motorcykelspelen har utvecklats i jämförelse med bilspelen. När vi ser Need For Speed och alla de andra med sin fantastiska grafik så har MotoGP 15 halkat efter en hel del. Det är väl inget fel på grafiken, den gör det den ska och mer där till men den ger mig inte det där lilla extra som jag vill ha när jag spelar spel som är tagna ur verkligheten. Jag vill ha solglimmer i hjälmen och värmeångor från asfalten.

Som förut så får du alla lag, motorcyklar och förare från Moto3, Moto2 och MotoGP-säsongen. Men du får även med säsongen 2014 och därmed chansen att avgöra heta tävlingar mellan bland annat Marquez och Rossi i Quatar och så vidare.

Väl på banan får du som vanligt ett antal olika inställningar att välja mellan till din motorcykel. Du kan välja allt mellan att i stort sett låta den köra själv (enklaste inställningen) till att sköta precis allt själv med balansering, använda de olika bromsarna och viktfördelning. Ett stort plus för detta som gör att utmaningen blir större desto mer bekväm du känner dig med spelet.

Det finns även många olika spellägen att ta del av såsom karriär, köra en världscup och så vidare. Detta gör att om man är en riktig motorcykelfanatiker så tröttnar man inte i första taget för de olika lägena gör att du alltid har något nytt att ta del av.

Sammanfattningsvis, MotoGP 15 är inte dåligt, det har bara inte det där lilla extra. Det får godkänt men mer än så blir det inte. Är du en hängiven idol av motorcyklar, köp. Är du inte det, låna ett exemplar först innan du bestämmer dig.

Det Bra

  • Många olika lägen att spela i
  • Tillgången till tidigare spel
  • Bra spelmekanik

Det Dåliga

  • Grafiken lämnar lite att önska
  • Att man ibland känner sig låst
6

Skriven av: Linda Brorsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi