Motorola Sphere

Av i i Recensioner, 3 Mer

Motorola Sphere

Motorola Sphere är en högtalare som liknar en fotboll för 10-åriga pojkar försedd med hörlurar. En udda produkt alltså.

Har du någonsin försett en fotboll avsedd för pojklagsserien med hörlurar? Troligtvis inte, men köp Motorola Sphere och du får en produkt som liknar just detta. Eller ett ansikte med hörlurar, fast utan ögon med mera. Motorola Sphere är enligt mig en till utseendet riktigt tuff produkt där man när som helst snabbt kan byta från högtalare till hörlurar.

Motorola Sphere är alltså en udda produkt som består av såväl högtalare som hörlurar. Hörlurarna placeras på högtalardelen när de inte används och högtalaren fungerar därmed som laddningsdocka åt hörlurarna. Det går även att ladda hörlurarna med en micro-USB-kabel.

Du ansluter din telefon till såväl högtalare som hörlur via Bluetooth. När du ansluter strömmen till högtalaren går den automatiskt in i parningsläge. Därefter startar man Bluetooth på mobilen och väljer Sphere i listan över tillgängliga enheter. Samma sak upprepas för hörlurarna. När den initiala ihopkopplingen är utförd sker detta automatiskt. Sätt hörlurarna på högtalaren, tryck på play och man har bytt från hörlurar till högtalare. Samma sak sker åt andra hållet när man tar hörlurarna från högtalaren. Förutom Bluetooth kan såväl högtalare som hörlurar anslutas till en ljudkälla via kabel.

Designmässigt gillar jag Sphere. Högtalaren liknar som sagt en pojklagsfotboll och den inger ett bra kvalitetsintryck. Högtalaren avger ljud åt alla riktningar vilket gör att den är lämpad att stå mitt i ett rum. Den ansluts till ett vägguttag och är därmed inte bärbar.

Hörlurarna är plastiga men sitter hyfsat skönt utanpå örat (on-ear). De går att vika för att ta upp mindre plats. På höger kåpa finns tre knappar – play/paus/svara i telefon samt två för volym/stega i spellistan.

Eftersom Sphere säljs till ett ganska lågt pris där högtalare och hörlurar kostar 1 300 kr tillsammans kan man inte räkna med ljud som tillfredsställer audiofiler. Högtalaren har ett ganska varmt ljud, men aningen onyanserat och med ett visst grundbrus. De 16 W starka högtalarna (2 x 8 W) klarade hyfsat hög ljudvolym utan distorsion. Basen är hyfsad.

Hörlurarna låter något bättre i förhållande till högtalarna, men ljudet är fortfarande onyanserat. Grundbruset är dock betydligt lägre. Basen är dessutom klen.

Motorola Sphere är lätta att använda. Skiftet mellan högtalare och hörlurar och vice versa sker nästan automatiskt. Om det är en genial produkt eller mest löjlig ligger i betraktarens ögon. Jag gillar dock att högtalaren används som laddningsdocka. Bättre ljudkvalitet står högt på önskelistan.

Det Bra

  • Udda idé
  • Snygg
  • Lätta att använda
  • Går snabbt att byta mellan högtalare och hörlurar

Det Dåliga

  • Något onyanserat ljud
  • Grundbrus i högtalarna
  • Plastiga hörlurar
6

Skriven av: Linda Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi